Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
μεταναστευτικές ροές και Λευκορωσία
μεταναστευτικές ροές και Λευκορωσία

Διεθνή

Μεταναστευτικές ροές και Λευκορωσία – Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Μεταναστευτικές ροές και Λευκορωσία – Σύνοδος Κορυφής ΕΕ

Στη Σύνολο Κορυφής της ΕΕ βασικό θέμα παραμένει το μεταναστευτικό θέτοντας στο επίκεντρο τη Λευκορωσία. Η Λευκορωσία έχει κατηγορηθεί για αντίποινα απέναντι στην ΕΕ έπειτα από τις κυρώσεις που της είχαν επιβληθεί. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται ότι η Λευκορωσία προσφέρει βίζα στους μετανάστες και τους βοηθάει να περάσουν τα σύνορα.

Έρευνα του bbc εντοπίζει μία ομάδα μεταναστών που προσεγγίζει τη Γερμανία. Διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να προσεγγίζουν πολίτες του Ιράκ ώστε να κάνουν “διακοπές” στη Λευκορωσία. Οι διακοπές αυτές είναι πολλά υποσχόμενες καθώς ανοίγουν το δρόμο στους τουρίστες να περάσουν στην ΕΕ. Ο Προεδρος της Λευκορωσίας προσπαθεί να αντεπιτεθεί έπειτα από τα μέτρα που ελήφθησαν από την ΕΕ.

Η υπόθεση του αεροσκάφους έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη σχέση της Λευκορωσίας με την ΕΕ. Ωστόσο οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν ότι οι πολιτικές πρακτικές και πεποιθήσεις του Λευκορώσου Προέδρου δεν εμφορούνται από αμιγώς δημοκρατικό πνεύμα.

Η τοποθέτηση της ΕΕ

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να δράσουν με αλληλεγγύη για να μπορέσουν να διαχειριστούν την αυξανόμενη μεταναστευτική πίεση και να βοηθήσουν αυτούς που έχουν ανάγκη, δήλωσε σήμερα ο βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο προσερχόμενος για τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για αλληλεγγύη δύο κατευθύνσεων. «Πρώτον για τις νότιες χώρες, το μήνυμα είναι σαφές: εδραιώστε τα σύνορά σας και θα σας στηρίξουμε με πρόσθετους πόρους για να προστατεύσουμε καλύτερα τα εξωτερικά μας σύνορα», είπε.

«Αλλά [χρειαζόμαστε] την αλληλεγγύη και με τον άλλο τρόπο, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποτελεί στόχο ένας μικρός αριθμός χωρών να καταβάλει όλη την προσπάθεια για να υποδεχθεί τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Για να λειτουργήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρέπει όλοι να δείξουν αλληλεγγύη», εξήγησε.

Η Λευκορωσία και οι κατηγορίες

Η Λευκορωσία δεν αποδέχεται τις κατηγορίες για παρακίνηση μεταναστών να περάσουν στην ΕΕ. Παράλληλα κατηγορεί του ευρωπαίους ηγέτες για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα. Περίπου 10,000 μετανάστες βρίσκονται υπό κράτηση στη Βαλτική, την Πολωνία και την Γερμανία.

Παρά τις έντονες πιέσεις που δέχονται οι χώρες της νότιας και κεντρικής Ευρώπης ο Λουκασένκο φαίνεται να μην υποχωρεί.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Εγκρίθηκε Το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων Του Δ Ιωαννιτών Ένα σχέδιο βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων έλαβε έγκριση. Η εκμετάλλευση των απορριμμάτων αποτελεί κύριο...

Διεθνή

Ο Όρμπαν Προωθεί Δημοψήφισμα Για Την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν προέβη αρκετές φορές σε δηλώσεις ενάντια στους νόμους που προωθούν...

Διεθνή

Λευκορωσία – Κυρώσεις ΕΕ Για Την Αναγκαστική Προσγείωση Υπό διερεύνηση παραμένει η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair. Σάλος έχει προκληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο...

Διεθνή

Η ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca για καθυστέρηση αποστολής των εμβολίων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση – ΕΕ κινείται νομικά κατά της Astrazeneca καθώς η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC