Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Άγιος Μαρίνος εμβόλιο
Άγιος Μαρίνος εμβόλιο

Διεθνή

Ο Άγιος Μαρίνος πέτυχε «ανοσία της Αγέλης» με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V!

Ο Άγιος Μαρίνος ανακοίνωσε ότι πέτυχε ανοσία στον γενικό πληθυσμό με το ρωσικό εμβόλιο σε ποσοστό που ξεπερνά το 75%. Δεν ανιχνευτήκαν νέα κρούσματα….

Ο Άγιος Μαρίνος Πέτυχε «Ανοσία Της Αγέλης» Με Το Ρωσικό Εμβόλιο Sputnik V!

Άγιος Μαρίνος – ρωσικό εμβόλιο

Ο Άγιος Μαρίνος αποτελεί ανεξάρτητο κρατίδιο ευρισκόμενο στην Ιταλική Χερσόνησο με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τους 35.000 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο, αποτελεί το πρώτο κράτος στην γηραιά ήπειρο που πέτυχε ανοσία της αγέλης. Αυτό συνέβη χάρη σε μια φιλόδοξη και εντελώς πρωτότυπη εμβολιαστική εκστρατεία. Ήδη, από τον περασμένο Μάρτιο η κυβέρνηση αποφάσισε την χορήγηση του ρωσικού εμβολίου σε ποσοστό 90% του πληθυσμού. Ενώ το υπόλοιπο 10% είχε την ευκαιρία να εμβολιαστεί με Pfizer.

Αντίθετα στον EMA που δεν έχει εγκρίνει την χρήση του ρωσικού εμβολίου καθώς και άλλων, ο Άγιος Μαρίνος ακολούθησε μια διαφορετική πορεία κερδίζοντας τελικά το σημαντικότερο στοίχημα, τον εκμηδενισμό των νέων κρουσμάτων, αφήνοντας πίσω τις συνέπειες την πανδημικής κρίσης.

Μέχρι σήμερα από τον στόχο των 31.000 εμβολιασμένων, έχουν ολοκληρώσει και τον δεύτερο κύκλο εμβολιασμού 22.907 άτομα με το Sputnik V και 3.301 άτομα με το Pfizer. Παράλληλα εμβολιάστηκαν πλήρως 1.500 τουρίστες με ρωσικό εμβόλιο, χάρη στον εμβολιαστικό τουρισμό που έχει ξεκινήσει για τους ξένους.

Η εμπιστοσύνη στο Ρωσικό εμβόλιο

Η εμπιστοσύνη στο ρωσικό εμβόλιο ισχυροποιήθηκε με την πάροδο του χρόνου, αφού η Μόσχα προωθούσε διαρκώς νέες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την πιστότητα του εμβολίου στο μικρό κρατίδιο, με αποτέλεσμα σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού σε ένα ευρύ φάσμα ηλικιών να απολαμβάνει πλέον υψηλή ανοσοποίηση χωρίς σημαντικές παράλληλα παρενέργειες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ινστιτούτου Spallanzani σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, το κρατικό νοσοκομείο του San Marino τον Φεβρουάριο του 2021 είχε καταρρεύσει από τον αριθμό των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ με 5.130 κρούσματα και 90 θανάτους. Από τις 25 Απριλίου ωστόσο δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι από τον ιό ενώ τα νέα κρούσματα μηδενίστηκαν.

Για την κυβέρνηση του Α. Μαρίνου η απόφαση της να επικεντρωθεί στο ρωσικό εμβόλιο έγινε μονόδρομος, αφού πριν από πέντε μήνες ήταν μια υποχρεωτική επιλογή. Από την Ιταλία τα εμβόλια για την προστασία κατά του COVID-19 που είχαν συμφωνηθεί δεν έφτασαν ποτέ. Το κρατικό νοσοκομείο κατέρρεε και ο αριθμός των θανάτων αυξανόταν κάθε μέρα. Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση στράφηκε στην Ρωσία επενδύοντας σε ένα άγνωστο για τα ευρωπαϊκά κράτη εμβόλιο. Στο εμβόλιο αυτό δεν έχει δοθεί ακόμη καμία έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η αγορά απελευθερώθηκε. Τα μέτρα αποσύρθηκαν και η οικονομική δραστηριότητα για τον Άγιο Μαρίνο έχει αρχίσει να επανακάμπτει.

*Του Γεώργιου Τζιόρα

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε με 50.126 νέα κρούσματα ενώ αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 857 νέα κρούσματα. Η ανακοίνωση του...

Κοινωνία

Ιδιαίτερα αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο να ξεπερνούν τα 35.000. Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε στα Ιωάννινα...

Υγεία

5 μέρες καραντίνα οι στενές επαφές ακόμα και οι εμβολιασμένοι – ποιοι εξαιρούνται; Ποια μέτρα πρέπει να τηρούν; Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε νέες οδηγίες για...

Κοινωνία

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε μία ημέρα πριν την αλλαγή του χρόνου. 35.580 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα με τα νέα μέτρα να...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC