Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Επιστρεπτρέα Προκαταβολή 7 ανοίγει η πλατφόρμα
Επιστρεπτρέα Προκαταβολή 7 ανοίγει η πλατφόρμα

Οικονομία

Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει η πλατφόρμα μέχρι 10 Μαΐου

Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει Η Πλατφόρμα Μέχρι 10 Μαΐου

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 Μέχρι τις 10  Μαΐου  ανοίγει η πλατφόρμα για τους τελικούς δικαιούχους. Μέχρι τότε μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την οικονομική ενίσχυση.

Αναφορικά με τον 8ο κύκλο οικονομικής ενίσχυσης, δεν θα υπάρξει. Δεν είχε προβεί εξάλλου σε δήλωση για την επιστρεπτέα προκαταβολή 8. Αντί για επιστρεπτέα προκαταβολή, οι επιχειρήσεις που θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού.

Υποχρεωτικά τεστ στους δημοσίους υπαλλήλους

Από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση των self test για το δημόσιο. Το μέτρο αυτό αφορά τους υπαλλήλους που εργάζονται με φυσική παρουσία και όχι με τηλεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, στην υποχρέωση διαγνωστικού ελέγχου εντάσσονται οι κατηγορίες προσωπικού του δημοσίου που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ή με πάγια αντιμισθία ή με έμμισθη εντολή ή με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα, ιδίως πρακτική άσκηση, σε υπηρεσίες φορέων που ανήκουν στο Δημόσιο Τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α’ 143), εφόσον τα καθήκοντά τους ασκούνται με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους και είναι απογεγραμμένοι στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως ακριβώς και για τους μαθητές και καθηγητές η προμήθεια των self test θα γίνεται με την χρήση του αριθμού ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας.

Τα τεστ είναι υποχρεωτικά και για το προσωπικό των εκκλησιών. Ιερείς, ιεροψάλτες και λοιπό προσωπικό υποχρεούνται να κάνουν self test κυρίως λόγω της παρουσίας πιστών στους ναούς την Μεγάλη Εβδομάδα. Αναφορικά με την έιτουργία των εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα η χρήση διπλής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους πιστούς τόσο εντός όσο και εκτός των ναών. Παράλληλα πρέπει να τηρούνται και οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Στο εσωτερικό των ναών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ. ενώ στο εξωτερικό ένα άτομο ανά 10 τ.μ.

Οι υπάλληλοι πρέπει να καταχωρούν το αποτέλεσμα των self test στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr είτε το αποτέλεσμα είναι θετικό είτε είναι αρνητικό.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Φέτος ξεκινούν οι αιτήσεις για το ειδικό εποχικό επίδομα πολύ νωρίς, εν αντιθέσει με άλλες χρονιές. Τη Δευτέρα λοιπόν, 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές...

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Υγεία

Self Test Σάλιου – Αναξιόπιστα Αποτελέσματα Τα self test μπήκαν στην ζωή μας και μία σειρά από δραστηριότητες στηρίζεται στην εγκυρότητα των συγκεκριμένων τεστ....

Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Από Σήμερα Η Πληρωμή Της Επιστρεπτέας 7 Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά. Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC