Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
τέλος στα sms, άρση του lockdown
τέλος στα sms, άρση του lockdown

Κοινωνία

Τέλος στα sms, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας

Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, η κατάργηση των μηνυμάτων στο 13033 και 13032 μαζί με το άνοιγμα του λιανεμπορίου χωρίς ραντεβού και μηνύματα μας οδηγούν σταδιακά στην πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος δήλωσε «Από τις 14 Μαΐου η χώρα μας ανοίγει με ασφάλεια και στον τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά ωστόσο σημείωσε ότι έως το τέλος Ιουνίου που θα αρχίσουν να έρχονται περισσότεροι τουρίστες στη χώρα μας «έχουμε χρέος να είμαστε προσεκτικοί ώστε να βελτιώνουμε το επιδημιολογικό προφίλ της χώρας μας».

Τέλος στα sms

Επιπλέον, ανακοίνωσε μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης. Στο πλαίσιο αυτό από την ερχόμενη Παρασκευή η απαγόρευση κυκλοφορίας μετακινείται στις 00.30 το βράδυ, ενώ καταργούνται τα μηνύματα προς το 13033 και το 13032, όπως και οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Λιανεμπόριο χωρίς ραντεβού

Σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο επιστρέφει από τις 14 Μαΐου στη λειτουργία με τα υγειονομικά πρωτόκολλα χωρητικότητας 1 πελάτη/25 τμ, χωρίς τη μέθοδο του click in shop ή τοy click away. Τέλος λοιπόν στα ραντεβού και στην αποστολή μηνυμάτων για την επίσκεψη καταστημάτων λιανεμπορίου.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στις 17 Μαΐου. Επανεκκινούν και οι θερινοί κινηματογράφοι στις 21/5 και οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι στις 28/5.

Επίσης, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Αναφορικά με την απαγόρευση μουσικής στα καταστήματα εστίασης, το μέτρο παραμένει σε ισχύ για όλο τον μήνα Μάιο.

Πως μετακινούμαστε στα νησιά

Σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά από τις 14 Μαΐου, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Α. Σκέρτσος ανέφερε πως θα τεθεί σε εφαρμογή η ελληνική εκδοχή του πράσινου πιστοποιητικού. Θα πρέπει λοιπόν ο εκάστοτε πολίτης είτε να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε να έχει πραγματοποιήσει αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Δεκτά γίνονται και τα αρνητικά rapid test ή self test ενός 24ώρου. Τέλος δεκτή γίνεται η βεβαίωση νόσησης των πολιτών.

Η μερική κατάργηση του lockdown συνοδεύει την εκκίνηση της τουριστικής περιόδου. Δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τα προηγούμενα αυστηρά μέτρα. Οι περιορισμοί μετακίνησης των τεστ ή του πιστοποιητικού εμβολιασμού ισχύουν και για τους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα...

Κοινωνία

Σύμφωνα με όσα ενέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εμβολιασμένοι θα πρέπει εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού να επιδεικνύουν και...

Αρχική

Τα νέα μέτρα για τα πιστοποιητικά – ποια λήγουν σήμερα; Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα. Θα έχει ισχύ από 13 Δεκεμβρίου μέχρι...

Κοινωνία

Ιωάννινα 2.051 δόσεις εμβολίου χορηγήθηκαν σε 1 μέρα. Οι εμβολιασμοί τρίτης δόσης αυξάνονται διαρκώς. Οι 1.740 από τις 2.051 αφορούν την 3η, αναμνηστική δόση....

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC