Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση
Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση – 9.284 κρούσματα

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα απαιτεί σύμφωνα με την κυβέρνηση τη λήψη επιπλέον μέτρων.

Συγκεκριμένα, βάσει των ανακοινώσεων του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη τίθενται σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022 και έως τις 16 Ιανουαρίου, με δυνατότητα επέκτασης εφόσον το απαιτήσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα, χειρουργική ή υφασμάτινη (η σύσταση είναι να επιλέγεται η μάσκα υψηλής προστασίας) τόσο στις υπεραγορές σουπερμάρκετ και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και στο προσωπικό των χώρων εστίασης. Γενική σύσταση είναι να γίνεται χρήση της μάκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας σε κάθε περίσταση συνωστισμού.
  • Στο χώρο της διασκέδασης και της εστίασης, το ωράριο λειτουργίας είναι έως τις 12.00 το βράδυ και δεν επιτρέπειται η διασκέδαση για ορθίους. Στα τραπέζια μπορούν να κάθονται έως έξι άτομα και θα ισχύσουν και μετρικές αποστάσεις. Εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, θα διακοπεί και η μουσική, η οποία στην παρούσα φάση εξακολουθεί να επιτρέπεται.
  • Όσον αφορά τους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα τα γήπεδα, όπου όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας έχει παρατηρηθεί μη τήρηση μέτρων, επιβάλλονται περιορισμοί στην παρακολούθηση από τους φιλάθλους σε ποσοστό 10% με ανώτατο όριο 1.000 άτομα. Εάν τα μέτρα δεν τηρηθούν, όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίως πασχόντων το επισκεπτήριο θα επιτρέπεται μόνο με τεστ PCR 48 ωρών.
  • Επιπλέον όσοι επισκέπτονται ασθενείς στα νοσοκομεία θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό PCR 48 ωρών, ενώ περιορίζεται και η είσοδος ιατρικών επισκεπτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα.
  • Όσον αφορά την τηλεργασία, θα εφαρμοστεί τόσο στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες έως ποσοστού 50%, ενώ θα υπάρξει και κυλιόμενο ωράριο, που θα καθοριστεί βάσει των δυνατοτήτων σε κάθε υπηρεσία.

Ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης επεσήμανε ότι η παραλλαγή Όμικρον βρίσκεται πλέον σε ισχυρό βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ειδικά στην Αττική. Υπάρχει αρκετά μεγάλη αύξηση, η οποία και προκαλεί προβληματισμό και συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Η χρονική ισχύς

Ως προς τη χρονική έναρξη ισχύος των μέτρων, την 3η Ιανουαρίου, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι ο συνδυασμός εισαγωγών-εξιτηρίων, που δεν δείχνουν στην παρούσα φάση ιδιαίτερη πίεση του συστήματος Υγείας, και το γεγονός ότι η λήψη μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά θα είχε ως αποτέλεσμα να μετακυλήσει η διασκέδαση και η ψυχαγωγία σε κλειστούς χώρους, οδήγησαν στην απόφαση να ισχύσουν τα μέτρα μετά την εορταστική περίοδο.

Σημειώνοντας πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πολίτες νεαρότερης ηλικίας, ο κ. Πλεύρης απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τους νέους που διασκεδάζουν ειδικά αυτές τις ημέρες. Να αποφύγουν να έλθουν σε επαφή με τους οικείους τους μεγαλύτερης ηλικίας. Ή να έχουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας όταν συγχρωτίζονται με μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως ανεμβολίαστους.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε με 50.126 νέα κρούσματα ενώ αναμένεται να αυξηθούν τις επόμενες ημέρες. Στα Ιωάννινα εντοπίστηκαν 857 νέα κρούσματα. Η ανακοίνωση του...

Κοινωνία

Ιδιαίτερα αυξημένο το επιδημιολογικό φορτίο με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο να ξεπερνούν τα 35.000. Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σημειώθηκε στα Ιωάννινα...

Κοινωνία

Δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο καθολικής καραντίνας έκανε ο Α. Γεωργιάδης. Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού βρίσκεται στο τραπέζι. Σχετικά με την πορεία...

Υγεία

5 μέρες καραντίνα οι στενές επαφές ακόμα και οι εμβολιασμένοι – ποιοι εξαιρούνται; Ποια μέτρα πρέπει να τηρούν; Ο ΕΟΔΥ εξέδωσε νέες οδηγίες για...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC