Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Υποχρεωτική η διπλή μάσκα στις εκκλησίες
Υποχρεωτική η διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Κοινωνία

Υποχρεωτική η διπλή μάσκα στις εκκλησίες

Υποχρεωτική Η Διπλή Μάσκα Στις Εκκλησίες – Τι ισχύει για την Μ. Παρασκευή;

Κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινήσεις αναφορικά με τα μέτρα που θα ισχύουν για την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα και την προσέλευση των πιστών στους ναούς.

Δείτε ακόμα: 2.754 Νέα Κρούσματα, 33 Στα Ιωάννινα, 76 Νεκροί

Αναφορικά με την λειτουργία των Εκκλησιών

Όπως ήδη γνωρίζουμε η αναλογία ατόμου ανά τετραγωνικό μέτρο είναι ένα άτομο ανά 25 τ.μ. Το μέτρο αυτό παραμένει σε ισχύ όσον αφορά τους εσωτερικούς χώρους των ναών. Ακόμη ισχύει ο συνεχής αερισμός των ναών η τήρηση των υφιστάμενων αποστάσεων, η χρήση αντισηπτικού αλλά και η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Στους εξωτερικούς χώρους ισχύει η αναλογία ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. φυσικά μαζί με την τήρηση όλων των υπόλοιπων προαναφερθέντων μέτρων.

Υποχρεωτική είναι η χρήση διπλής μάσκας από τους πιστούς τόσο στους εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους των ναών. Αναφορικά με το προσωπικό των εκκλησιών, ιερείς, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν τεστ.

Την Μεγάλη Παρασκευή θα ισχύσουν τα ακόλουθα μέτρα. Αρχικά η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών. Το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού. Φυσικά η εφαρμογή όλων των προηγούμενων θα γίνει πάντα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων που είναι η τήρηση αποστάσεων και όπως αναφέραμε η διπλή μάσκα που είναι και υποχρεωτική στις εκκλησίες.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ τη Μεγάλη Εβδομάδα 

Το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας επεκτείνεται για την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα.

Όσον αφορά τις διακοπές του Πάσχα τα μέτρα ελέγχου έχουν αυστηροποιηθεί. Ήδη αρκετοί πολίτες προσπάθησαν να φύγουν από την Αττική για κάποια επαρχιακή περιοχή αλλά ο έλεγχος στα διόδια τους οδήγησε πίσω στην Αττική.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει Η Πλατφόρμα Μέχρι 10 Μαΐου Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Μέχρι τις 10  Μαΐου  ανοίγει η πλατφόρμα για τους τελικούς δικαιούχους....

Κοινωνία

Το μέτρο για διπλή μάσκα που το ακούσαμε πρώτα από τον Άντονι Φάουτσι έφτασε στο τραπέζι των Ελλήνων επιδημιολόγων. Ποια θα είναι τελικά η...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC