Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Υποχρεωτικά Self-Tests Δευτέρα 19 Απριλίου
Υποχρεωτικά Self-Tests Δευτέρα 19 Απριλίου

Υγεία

Υποχρεωτικά self tests Δευτέρα 19 Απριλίου

Υποχρεωτικά Self Tests Δευτέρα 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας επιστρατεύονται τα self tests. Αφορούν τον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού στους χώρους εργασίας. Επεκτείνεται η χρήση των Self-Tests σε μια σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα.

Για την πρώτη εβδομάδα τα τεστ μπορούν να γίνουν από την δευτέρα 19 έως και την Κυριακή 25 Απριλίου.

Κλάδοι εργασίας:

-Λιανεμπόριο (συμπεριλαμβανομένων των σουπερμάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών).

-Εστίαση.

-Μεταφορές (χερσαίες, θαλάσσιες, αεροπορικές κλπ.).

-Υπηρεσίες καθαρισμού.

-Κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής.

-Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.

Για τις δραστηριότητες αυτές, τα self-tests είναι υποχρεωτικά. Θα διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα, πριν την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Το σύστημα θα λειτουργεί ως εξής:

Το Υπουργείο Εργασίας θα στείλει στην ΗΔΙΚΑ τα ΑΜΚΑ των εργαζομένων, όπως αυτά είναι καταχωρημένα στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Τα στοιχεία αυτά θα επικαιροποιούνται κάθε εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι θα προμηθεύονται τα τεστ δωρεάν από το φαρμακείο, με χρήση του ΑΜΚΑ τους.

Μέσω της πλατφόρμας της ΗΔΙΚΑ θα ενημερώνονται οι φαρμακοποιοί για το ποιοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των self test.

Δήλωση αποτελεσμάτων στο ΕΡΓΑΝΗ

Υποχρεωτικά Self Tests Δευτέρα 19 Απριλίου. Ο εργαζόμενος δηλώνει το αποτέλεσμα του τεστ στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, με την εξής διαδικασία: Θα μπαίνει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα επιλέγει «Δήλωση Αποτελέσματος self test για εργαζόμενο». Στη συνέχεια στην πλατφόρμα supportemployees.gov.gr, στη «Δήλωση Αποτελεσμάτων COVID-19 tests» στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Αν το αποτέλεσμα του self test είναι θετικό, ο εργαζόμενος θα πρέπει εντός 24 ωρών να κάνει επαναληπτικό έλεγχο δωρεάν σε δημόσια δομή. Μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου, ο εργαζόμενος μένει στο σπίτι σε καραντίνα.

Αν το αποτέλεσμα του δεύτερου ελέγχου βγει αρνητικό, εκδίδεται σχετική βεβαίωση και ο εργαζόμενος πρέπει να προσέλθει στην εργασία του.

Υποχρεώσεις εργοδότη πρόστιμα

Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο με φυσική παρουσία αν αυτός δεν έχει κάνει το self test και δεν έχει δηλώσει το αποτέλεσμά του.

Εάν σε έλεγχο του ΣΕΠΕ βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο ο οποίος δεν έχει δηλώσει αποτέλεσμα self test, του επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Αν βρεθεί εργοδότης που απασχολεί εργαζόμενο με θετικό self test (είτε στον πρώτο, είτε στον επαναληπτικό έλεγχο), του επιβάλλεται πρόστιμο 1500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Πληρωμή συντάξεων Δεκεμβρίου 2021 Έχει ξεκινήσει η καταβολή των των ποσών για κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ειδικότερα, oι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων ανά Ταμείο είναι: -το...

Οικονομία

Επιστρεπτέα 7 – Ανοίγει Η Πλατφόρμα Μέχρι 10 Μαΐου Επιστρεπτέα προκαταβολή 7 – Μέχρι τις 10  Μαΐου  ανοίγει η πλατφόρμα για τους τελικούς δικαιούχους....

Εκπαίδευση

Πανελλήνιες Στις 14 Ιουνίου – Δεν Θα Γίνουν Προαγωγικές – Παράταση σχολικού έτους Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά...

Οικονομία

Άνοιξε η πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή δηλώσεων για το επίδομα, την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε συνέχεια...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC