Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Πιστοποιητικά Εμβολιασμού Ψήφισε Το Εκ
Πιστοποιητικά Εμβολιασμού Ψήφισε Το Εκ
Πιστοποιητικά Εμβολιασμού Ψήφισε Το Εκ

Υγεία

Πιστοποιητικά εμβολιασμού Ψήφισε το εκ

Πιστοποιητικά Εμβολιασμού Ψήφισε Το Εκ.

Οι εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη με την έκδοση πιστοποιητικού. Αυτό αποφάσισε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με 540 ψήφους υπέρ έναντι 119 κατά και 31 αποχές. Παράλληλα δέχτηκε την πρόταση για το ψηφιακό και λεγόμενο «πράσινο πιστοποιητικό». Θα επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη για τους υπηκόους της, στη διάρκεια της πανδημίας.

Όπως αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές το νέο πιστοποιητικό EU COVID-19 θα ισχύει για 12 μήνες και όχι περισσότερο.

Το πιστοποιητικό μπορεί να είναι σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Θα βεβαιώνει ότι ο πολίτης έχει εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. Εναλλακτικά θα βεβαιώνει ότι έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ Covid ή έχει αναρρώσει από COVID-19.

Μετά την απόφαση αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος υλοποίησης της απόφασης αυτής και λόγω καλοκαιρινής περιόδου, καθώς πολλοί Ευρωπαίοι πρέπει να προγραμματίσουν τις διακοπές τους.

Να σημειωθεί ότι η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος εφόσον ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για τον τρόπο εφαρμογής του πιστοποιητικού COVID-19 αναμένεται να είναι πολύ θετική για την Ελλάδα.

Να προστεθεί εδώ, ότι η διαφωνία μεταξύ του ευρωπαϊκού συμβουλίου και του Ε.Κ. αφορά το αν πρέπει θα είναι ψηφιακό όπως προτείνει το συμβούλιο.

Πιστοποιητικό COVID-19 προϋποθέσεις

Πιστοποιητικά Εμβολιασμού Ψήφισε Το Εκ. Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί για τους κατόχους πιστοποιητικών EU COVID-19. Η υποχρεωτική καραντίνα θα πάψει να ισχύει καθώς και κάθε άλλο μέτρο περιορισμού.

Ένα πρόβλημα που συζητήθηκε είναι οι διακρίσεις που δημιουργεί μεταξύ των εμβολιασμένων και των μη εμβολιασμένων πολιτών. Για την αποφυγή των διακρίσεων οι ευρωβουλευτές τονίζουν πως τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. πρέπει να «εξασφαλίσουν καθολικά, προσιτά, έγκαιρα και δωρεάν διαγνωστικά τεστ».

Τέθηκαν επίσης τα ζητήματα που αφορούν πλαστογραφία και απάτη. Η μέθοδος επαλήθευσης δεν μπορεί παρά να είναι ψηφιακή μέθοδος. Τι θα συμβεί όμως με τις καταχωρήσεις προσωπικών δεδομένων; Οι ευρωβουλευτές τονίζουν σαφώς ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν θα μπορούν να αποθηκεύονται από τα κράτη-μέλη.

Ταχεία ολοκλήρωση των συζητήσεων για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό αναμένει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Τώρα οι διαπραγματεύσεις με την πορτογαλική προεδρία μπορούν να ξεκινήσουν πρόσθεσε.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Ιωάννινα – υποψηφιότητα για το πρόγραμμα “100 ενεργειακά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις” Ο Δήμος Ιωαννιτών θέτει υποψηφιότητα για το πιλοτικό πρόγραμμα “100 ενεργειακά ουδέτερες...

Κοινωνία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Γυναίκα, δημοσίευσε προ δύο ημερών την ετήσια έκθεση 2021 για την ισότητα των δύο...

Διεθνή

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν Βιογραφικό της επόμενης προέδρου της Κομισιόν. Είναι το πρόσωπο που αποτελεί την πρόταση των ηγετών για τη θέση του Ζαν-Κλοντ...

Διεθνή

Η αρχική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα χρήματα που η Ευρώπη θα δαπανήσει σε προγράμματα Έρευνας, μέσω του επόμενου επταετούς προγράμματος «Horizon» για...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC