Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Πανελλήνιες εξετάσεις στις 14 Ιουνίου
Πανελλήνιες εξετάσεις στις 14 Ιουνίου

Εκπαίδευση

Πανελλήνιες στις 14 Ιουνίου – Δεν θα γίνουν προαγωγικές

Πανελλήνιες Στις 14 Ιουνίου – Δεν Θα Γίνουν Προαγωγικές – Παράταση σχολικού έτους

Στις 14 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια. Στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια, ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως μας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του τα γυμνάσια και τα λύκεια θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 10 Μάϊου. Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά. Έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια, ανακοίνωσε η κα Ν. Κεραμέως.

Δείτε ακόμα: Διαπεριφερειακές Μετακινήσεις Από 15 Μαΐου – Τι Ισχύει Το Πάσχα; Στο διάγγελμα του εχθές ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα χαλάρωσης που θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα και σταδιακά.

Επαναλειτουργία σχολείων

«Μεγάλη σημασία για την επαναλειτουργία των σχολείων έχει η καθοδική πορεία του δείκτη θετικότητας, ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και ευάλωτων ομάδων και τα self test», επανέλαβε η υπουργός.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι μαθητές και καθηγητές των λυκείων πραγματοποιούν δύο self test την εβδομάδα. Το πρόγραμμα των self test φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά, με μόνες περιπτώσεις αντίστασης και άρνησης τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, όπως ανέφερε η κ. Κεραμέως, 9.500 εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί έως σήμερα στο πλαίσιο των αδιάθετων εμβολίων. Ενώ από τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό που προσήλθαν για επανέλεγχο μετά τη δήλωση των self test, 1.753 βγήκαν θετικοί.

Όσον αφορά τα πανεπιστήμια, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για την εξεταστική του εαρινού εξαμήνου.

Τέλος, 367.868 αιτήσεις voucher για αγορά τάμπλετ ή λάπτοπ έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για ισάριθμους μαθητές, από 4 έως 24 χρονών.

Με τα κρούσματα να ξεπερνάνε καθημερινά τα 3.000 και τους διασωληνωμένους να σημειώνουν νέα αρνητικά ρεκόρ μας ανακοινώθηκε πως η εστίαση επαναλειτουργεί από τις 3 Μαϊου. Οι επιχειρηματίες να αγωνιούν για την επιστροφή αυτή. Θέτουν τα δικά τους ερωτήματα για τον ακριβή τρόπο λειτουργίας αλλά και τους εργαζόμενους.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Εκτενή συζήτηση για θέματα εκπαίδευσης και σχολικών υποδομών είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Α. Κόπτση. Στη...

Εκπαίδευση

Η Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι δεν θα προβούν σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων. “Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική...

Εκπαίδευση

Μείωση Τμημάτων ΑΕΙ, Νέο Πανεπιστημιακό Μοντέλο Φέτος το ακαδημαϊκό τοπίο για τους πρωτοετείς φοιτητές θα είναι πολύ διαφορετικό. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε την δυνατότητα των...

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC