Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
διαπεριφερειακές μετακινήσεις
διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Κοινωνία

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις από 15 Μαΐου – τι ισχύει το Πάσχα;

Διαπεριφερειακές Μετακινήσεις – Τι Ισχύει Για Το Πάσχα;

Στο διάγγελμα του σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα μέτρα χαλάρωσης που θα ισχύσουν από τον επόμενο μήνα και σταδιακά.

“Αφού, λοιπόν, ο χρόνος είναι μαζί μας, έχουμε ανάγκη από ορατότητα και προοπτική. Από έναν σαφή, «οδικό χάρτη» για το επόμενο διάστημα. Γι’ αυτόν θα σας μιλήσω σήμερα.

Η πανδημία στη χώρα μας δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το Σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση. Και η πολιτική της σταδιακής και ελεγχόμενης άρσης των περιορισμών αποδίδει. Γιατί, έστω και αργά, ο δείκτης θετικότητας υποχωρεί.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και το τείχος ανοσίας χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Είναι, δυστυχώς, γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι, πλέον, ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας.

χω πει ότι στόχος μας είναι ένα ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι. Όμως το πρώτο δεν γίνεται να υπονομεύσει το δεύτερο. Γι’ αυτό και το Πάσχα πρέπει να μην ταξιδέψουμε. Η Αττική και οι μεγάλες πόλεις έχουν, ακόμα, πολλούς φορείς του CΟVID. Η μαζική μετακίνησή τους ενέχει τον κίνδυνο να διασπείρει τον ιό παντού. Και, ξέρουμε, ότι οι νοσηλείες στην περιφέρεια είναι δύσκολες. Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όχι μόνο τις διακοπές μας, αλλά και την υγεία των κατοίκων στα χωριά και τα νησιά μας.”

Ακολούθως αναφέρθηκε στο άνοιγμα της εστίασης, στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις αλλά και στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Την Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταφέρεται στις 22:00 εκτός από την Κυριακή του Πάσχα οπού παραμένει στις 21:00.

Αναλυτικά τη Δευτέρα, 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.Και η κυκλοφορία διευρύνεται έως τις 11 το βράδυ. Με υποχρεωτικά self-test στους εργαζομένους. Αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα. Και τα γνωστά μέτρα υγιεινής. Ωστόσο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για διαπεριφερειακές μετακινήσεις πριν τις 3 Μαΐου. Πάσχα στις πόλεις λοιπόν με τον πρωθυπουργό να κάνει έκκληση στους πολίτες για τήρηση των μέτρων και ιδιαίτερη προσοχή.

Διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα επιτραπούν στις 15 Μαΐου οπότε και εκκινεί η τουριστική περίοδος. Μέχρι τότε επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα. Ακόμη από τις 15 Μαϊου θα επιτραπούν ορισμένες δραστηριότητες του Πολιτισμού.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Τέλος Στα Sms, Στις 00:30 Η Απαγόρευση Κυκλοφορίας Το μερικό τέλος της καραντίνας πλέον είναι πραγματικότητα από σήμερα, 14 Μαΐου. Το άνοιγμα των διαπεριφερειακών...

Κοινωνία

Ανοιχτά Καφέ Και Εστιατόρια, Ποια Μέτρα Ισχύουν; Επανεκκίνηση σήμερα για τον χώρο της εστίασης, με τους επιχειρηματίες έτοιμους να υποδεχθούν τον κόσμο. Οι κρατήσεις...

Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Από Σήμερα Η Πληρωμή Της Επιστρεπτέας 7 Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ά. Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου παραχώρησε σε αθηναϊκό ραδιοφωνικό σταθμό...

Ιωάννινα

Γαριβάλδη Ιωάννινα- Η Εικόνα Πριν Το Άνοιγμα Της Εστίασης Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ανοίγει η εστίαση μετά από πολλούς μήνες πλήρους αδράνειας για...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC