Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Κοινωνία

Ανοιχτά καφέ και εστιατόρια, ποια μέτρα ισχύουν;

Ανοιχτά Καφέ Και Εστιατόρια, Ποια Μέτρα Ισχύουν;

Επανεκκίνηση σήμερα για τον χώρο της εστίασης, με τους επιχειρηματίες έτοιμους να υποδεχθούν τον κόσμο. Οι κρατήσεις οπως λένε οι επιχειρηματίες έχουν ξεκινήσει ήδη από την Μεγάλη Εβδόμαδα.

Παρά την επανεκκίνηση της εστίασης, τα μέτρα δεν υποχωρούν πλήρως και όπως τόνισαν τόσο ο Υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όσο και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης η επιδημιολογική κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη και οφείλουμε τα τηρούμε τα ισχύοντα μέτρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα, 3 Μαΐου έχει οριστεί στις 23:00. Μέχρι τις 23:00 πρέπει όλοι να έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους.

Αναφορικά με τα sms συνεχίζουμε να στέλνουμε μήνυμα στο 13033 για τις μετακινήσεις μας. Έως ότου καταργηθούν τα μηνύματα για μετάβαση σε κατάστημα εστίασης στέλνουμε τον κωδικό 6 στο 13033. Με τα έως τώρα στοιχεία θα δοθεί τέλος στα μηνύματα στις 15 Μαΐου, οπότε και επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Την ίδια ημερομηνία εκκινεί και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Ωστόσο όσον αφορά τη χρήση μάσκας φαίνεται πως θα παραμείνει σε ισχύ για μεγάλο χρονικό διάστημα καθώς οι επιδημιολόγοι επισημαίνουν πως είναι μέτρο κλειδί για την αποφυγή διασποράς.

Καταστήματα που λειτουργούν

 Η λειτουργία επιτρέπεται μόνο στις επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εκτός από φοιτητικά εστιατόρια). Θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 22:45 για να τηρηθεί το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Η μουσική δεν επιτρέπεται στα καταστήματα εστίασης. Όπως επεσήμαναν οι επιδημιολόγοι ο λόγος για τον οποίο τέθηκε σε ισχύ αυτό το μέτρο είναι για να μην προσπάθουν οι πελάτες να αύξανουν τον τόνο της φωνής τους για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους καθώς περισσότερα σταγονίδια μεταφέρονται στο περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι συνεχίζει να είναι σε αναστολή η λειτουργία υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (ΚΑΔ 56.21-catering).

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αναμένεται τις επόμενες εμβομάδες. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έχει στραμένο το βλέμμα στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και στα περιθώρια χαλάρωσης που υπάρχουν χωρίς να διακινδυνέψει η δημόσια υγεία.

Ανοιχτά τα καφέ και τα εστιατόρια λοιπόν, με μέτρα και περιορισμούς.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Κικίλιας για τον τουρισμό στην Ελλάδα Kαταλύτης για την επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας είναι ο τουρισμός, τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Πολιτική

Τρεις φρεγάτες Belharra αποκτά η Ελλάδα Η Ελλάδα και η Γαλλία προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία και την...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC