Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου
άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου

Κοινωνία

Άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου, Δημοτικά-Γυμνάσια στις 10 Μαΐου

Άνοιγμα Εστίασης Στις 3 Μαΐου, Δημοτικά-Γυμνάσια Στις 10 Μαΐου

Σταδιακό άνοιγμα της αγοράς τον αμέσως επόμενο μήνα αλλά και επανεκκίνηση των δημοτικών και των γυμνασίων υποστηρίζει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Δείτε ακόμα: Έως 27 Αυγούστου Οι Φορολογικές Δηλώσεις – Νέες θεσμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης εισπραξιμότητας από την κυβέρνηση.

Μικρά βήματα χαλάρωσης των μέτρων θα οδηγήσουν στο καθολικό άνοιγμα της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί, η επιτροπή έχει εισηγηθεί το άνοιγμα της εστίασης αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα, στις 3 Μαΐου. Τα δημοτικά και τα γυμνάσια θα επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες στις 10 Μαΐου. Αναφορικά με τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις, ενδέχεται να επιτραπούν στις 14 Μαΐου με την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ακόμη όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί για την Μεγάλη Εβδομάδα στις 22:00 και από την Δευτέρα του Πάσχα στις 23:00.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα πραγματοποιηθεί μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Τα μετρά φυσικά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους των καταστημάτων εστίασης. Υποχρεωτική παραμένει και η χρήση μάσκας από τους πολίτες στα καταστήματα λιανεμπορίου. Η αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων θα τηρηθούν αυστηρά. Τέλος τα self test θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση.

Όλα τα μέτρα αλλά και επιπλέον διευκρινήσεις σχετικά με το άνοιγμα των κλάδων αυτών θα πραγματοποιηθούν σύντομα. Παράλληλα αναμένεται ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τις γιορτές του Πάσχα και την τήρηση των μέτρων.

Πάσχα στην πόλη

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο για τους κατοίκους των πόλεων να μετακινηθούν στα χωριά για τις διακοπές του Πάσχα. Για μία ακόμη χρονιά θα παραμείνουμε εντός των δήμων μας όπου και μας επιτρέπεται η μετακίνηση. Την Κυριακή του Πάσχα ωστόσο επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων θα επιτραπεί στα μέσα Μαΐου.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινωνία

Τα νέα μέτρα θέτουν περιορισμούς στη διασκέδαση Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9.284 κρούσματα, με τα 4,038 να εντοπίζονται στην Αττική. Η επιδημιολογική αυτή εικόνα...

Ιωάννινα

Διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων Επιχειρηματίες εστίασης και λιανικών καταστημάτων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων για να διαμαρτυρηθούν για την απουσία κρατικής μέριμνας εν...

Κοινωνία

Πως θα λειτουργούν από Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου οι κλειστοί χώροι; Πως θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές του οι ανεμβολίαστοι; Πως θα εισέρχονται σε κλειστούς χώρους...

Αρχική

Τα Μέτρα Για Τη Λειτουργία Εστίασης Και Ψυχαγωγίας Από Σήμερα Σε ισχύ τίθενται σήμερα μέχρι και την 26η Ιουλίου τα νέα μέτρα για τη...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC