Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Έως 27 Αυγούστου Οι Φορολογικές Δηλώσεις, μετά
Έως 27 Αυγούστου Οι Φορολογικές Δηλώσεις, μετά

Οικονομία

Έως 27 Αυγούστου οι φορολογικές δηλώσεις

Έως 27 Αυγούστου Οι Φορολογικές Δηλώσεις

Νέες θεσμικές παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωσης εισπραξιμότητας από την κυβέρνηση. Αντιλαμβανόμενοι την οικονομική δυσπραγία, τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών πρότειναν μια σειρά παρεμβάσεων όπως: Μικρή φορολογική ελάφρυνση και διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, στην εξόφληση των φόρων με περισσότερες δόσεις. Σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Δείτε ακόμα: Συνταξιοδότηση: Αίτηση Ασφαλιστικού Χρόνου Όριο Οφειλών

Οι νέες ρυθμίσεις:
  1. Πρόβλεψη για τη δυνατότητα καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2020, σε οκτώ (8) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
  2. Παροχή έκπτωσης 3% για τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον η δήλωση φορολογίας εισοδήματος υποβληθεί μέχρι τις 28 Ιουλίου 2021. Ο οφειλόμενος φόρος που προκύπτει πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ μέχρι τις 30 Ιουλίου 2021.
  3. Δυνατότητα εμπρόθεσμης υποβολής της δήλωσης φυσικών και νομικών προσώπων μέχρι τις 27 Αυγούστου 2021. Εφόσον καταβληθούν οι δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις.
  4. Πρόβλεψη για τη δυνατότητα καταβολής του ΕΝΦΙΑ σε έξι (6) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο του 2021.
  5. Άρση της φορολόγησης βάσει των αντικειμενικών κριτηρίων διαβίωσης. Ισχύει για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία και εφόσον σε ένα από τα δύο προηγούμενα φορολογικά έτη δεν υπήρξε εφαρμογή του εναλλακτικού τρόπου υπολογισμού της ελάχιστης φορολογίας.
  6. Μη επιβολή, στους πληττόμενους υπόχρεους και στους φορολογούμενους άνω των 60 ετών, της προσαύξησης φόρου. Στην περίπτωση που το δηλωθέν ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι μικρότερο του 30% του πραγματικού εισοδήματος.
  7. Μείωση στο ήμισυ, για υπόχρεους που δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση της προσαύξησης φόρου. Για δηλωθέν ποσό με ηλεκτρονικές συναλλαγές το οποίο υπερβαίνει το 20% και υπολείπεται του 30% του πραγματικού εισοδήματος.
  8. Εξαίρεση έκτακτων εισοδημάτων από τον προσδιορισμό του πραγματικού εισοδήματος επί του οποίου υπολογίζεται το ελάχιστο ποσό δαπανών με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
  9. Τα εισοδήματα από ενοίκια, τα οποία δεν έχουν εισπραχθεί, δεν θα συνυπολογίζονται στο συνολικό εισόδημά. Μόνη προϋπόθεση η κοινοποίηση εξωδίκου στον μισθωτή.
  10. Παράταση της δυνατότητας υποβολής χωριστών δηλώσεων των συζύγων μέχρι τις 6 Μαΐου 2021.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις φαίνεται ότι θα δυσκολευτούν να καταβάλλουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Έως 27 Αυγούστου Οι Φορολογικές Δηλώσεις. Τα πολύ χαμηλά ή και μηδενικά εισοδήματα σε πολλές περιπτώσεις δεν δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες για εξόφληση των υποχρεώσεών τους. Η λήψη μέριμνας από την πλευρά της κυβέρνησης δεν αφαιρεί το βάρος που έχουν φορτωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οικονομία

Oι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να κρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016, διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις...

Οικονομία

Απόλυτος εμφανίστηκε ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, σε ότι αφορά το θέμα των καταθέσεων των φορολογικών δηλώσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, δεν...

Οικονομία

Αντιμέτωποι με νέα ταλαιπωρία βρίσκονται οι φορολογούμενοι λόγω των εκτεταμένων λαθών που έχουν εντοπισθεί στα στοιχεία των τόκων των καταθέσεων που έχει αναρτήσει από...

Uncategorized

Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η οποία προβλέπει την παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων για μισθωτούς...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC