Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα
Οδηγός κυβερνήσεως: Πως να ζείτε ολιστικά
Οδηγός κυβερνήσεως: Πως να ζείτε ολιστικά

Άρθρα & Απόψεις

Οδηγός κυβερνήσεως: Πως να ζείτε ολιστικά

Οδηγός κυβερνήσεως: Πως να ζείτε ολιστικά

Νομοσχέδια, κανονισμοί και ρήτρες δημοσιεύονταν ανέκαθεν από τις κυβερνήσεις, παράλληλα με εξαγγελίες και δημόσιες συζητήσεις, με στόχο τον κατευνασμό του πλήθους. Η πολιτική ρητορική είναι πάνω από όλα επιστήμη.

Δεν πρόκειται απλώς για κείμενα και ανάγνωση τους. Είναι η χάραξη της ίδιας της πολιτικής και των παραμέτρων, που την χαρακτηρίζουν. Παράδειγμα των παραπάνω αποτελεί, και η «συζήτηση» του πρωθυπουργού, στην οποία με φιλική διάθεση και κοντά στον νέο πολίτη, μιλά για ολιστική ζωή και παροτρύνει, «να ξεχάσουμε τα χρήματα».

Η ολιστική ζωή συναντάται σε διάφορα πεδία σκέψης και εξηγεί σειρά γεγονότων και ανθρώπινης συμπριφοράς. «Η ολιστική ζωή είναι νοοτροπία και τρόπος ζωής. Σημαίνει να φροντίζεις ολόκληρο τον εαυτό σου. Μυαλό, σώμα, συναισθήματα και ψυχή. Είναι η επίγνωση ότι καθένας από αυτούς τους τομείς συνδέεται και επηρεάζει ο ένας τον άλλον.»

Πρόκειται για την ένταξη της στην κοινωνική ζωή και είναι η νέα «συνταγή« της κυβέρνησης για πολίτες ευτυχισμένους και κυρίως στο απυρόβλητο της πραγματικότητας. «Μια άλλη σημαντική πτυχή της ολιστικής ζωής, είναι να δίνεις βάρος στη δύναμη που έχουν οι σκέψεις, τα λόγια και οι πράξεις σου».

Αν αποδομήσουμε την ολιστική ζωή, σύμφωνα με τον παραπάνω ορισμό, πρόκειται για ένα τρόπο ζωής στον οποίο ο κάθε άνθρωπος είναι υπέυθυνος για την ευημερία και ευζωία του, με σημαντική παράμετρο να προσέχει τις πράξεις και τις σκέψεις του, οι οποίες επηρεάζουν την υγεία του (ψυχική και σωματική).

Με πολύ απλά λόγια η κυβέρνηση μας λέει τα εξής: Αφήστε στην άκρη την οικονομική κρίση, την ανέχεια, την φτώχεια, την εγκληματικότητα, τη διαφθορά, την κακοτοπιά, τον ιδεολογικό και πολιτισμικό ξεπεσμό, συνθήκες που χαρακτηρίζουν την κοινωνία και εκπορεύονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις τόσων ετών. Αφήστε στην άκρη τα χρήματα, που διαρκώς μειώνονται και παράλληλα αυξάνονται τα έξοδα.

Αφήστε στην άκρη το αβέβαιο μέλλον των νέων, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τους εξευτελιστικούς μισθούς, την εκμετάλλευση και ζήστε ολιστικά. Αφήστε στην άκρη την ρημαγμένη κοινωνία από ανύπαρκτη δικαιοσύνη, κατεθυνόμενη παιδεία, εργαλειοποιημένη θρησκεία και απόντα ανθρωπισμό.

Ζήστε σαν να μην σαν πίνουν το αίμα με οικολογικό καλαμάκι. Ζήστε με καθαρό μυαλό και ψυχή και ας έχετε ψυχολογικά προβλήματα, από άγχος και στρες. Ζήστε ευτυχισμένοι και ας είστε στο όριο με την κατάσταση, που επικρατεί. Ζήστε μόνοι σας με τα ελάχιστα επιδόματα και τους υψηλούς φόρους. Ζήστε ελεύθεροι και ξέγνοιαστοι, λες και δεν θα σας δεσμεύσουν το σπίτι, το ρεύμα ή το νερό.

Κάντε ότι κάνουν και εκείνοι. Αγνοήστε τα προβλήματα, την καταστροφή, την απόλυτη εξαθλίωση και ζήστε. Πάτε τριήμερα και διακοπές. Μην σας νοιάζει τίποτα και κανείς, παρά μόνον ο εαυτός σας. Το πως θα ζήσετε δεν διευκρινίζεται προφανώς. Όταν ζεις ολιστικά, ζεις και στηρίζεσαι στον εαυτό σου. Μην μας τα κάνουν και όλα εύκολα. Χορηγήθηκε το fuel pass!

Ζήστε, λοιπόν, και μην ασχολείστε. Αφήστε τους να συνεχίσουν την ολική καταστροφή με την ησυχία τους. Γιατί μια κοινωνία σε «ύπνωση», εξυπηρετεί.

Πτυχιούχος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Ιστορία και τις Στρατηγικές Σπουδές. Κατάγεται από την Κατερίνη του νομού Πιερίας και ασχολείται με την μελέτη ιστορικών, πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων.

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

«Διασπορά» fake news και δημιουργία θεωριών συνομωσίας Σε μια εποχή υπερ-διάδοσης πληροφορίας και παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού- διαδικτυακού τύπου, επιβιώνει και αναπτύσσεται μια άλλη σχολή...

Ήπειρος

Θετικά γνωμοδότησε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου επί του περιεχομένου της Μ.Π.Ε. για την πολεοδόμηση έκτασης 141,70 στρεμμάτων, στο Δ.Δ. Αμπελιάς του...

Ήπειρος

Συνάντηση με Μαράντο είχε χθες  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Ν. Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, Ν. Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, Ν. Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά καθώς και του Βαγγέλη Αποστόλου,υπευθύνου της...

Ήπειρος

Σαφή θέση στη συζήτηση που έχει ανοίξει τον τελευταίο χρόνο και στην πόλη μας, για τους δημόσιους χώρους και την αξιοποίησή τους προς όφελος...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC