Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Έρχονται τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑΤις τελευταίες υπογραφές για να εισρεύσουν στα ταμεία Περιφερειών και Δήμων τα υπόλοιπα ποσά των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς τρίτους έβαλε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Το υπουργείο Εσωτερικών, με τις νέες αποφάσεις, ενισχύει έξι Περιφέρειες και 27 Δήμους με περίπου 137 εκατ. ευρώ.

«Με την υπογραφή των αποφάσεων ολοκληρώνεται η ένταξη 167 δήμων και 13 περιφερειών στην ειδική επιχορήγηση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους προς την αγορά και τις τοπικές κοινωνίες, συνολικού ύψους 784.973.510,00 ευρώ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Μεταξύ των Περιφερειών, που παίρνουν τη δεύτερη δόση των ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι και η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία αναμένεται τα υπόλοιπα 10 εκατ. ευρώ. Στα τέλη Μαρτίου, στο ταμείο είχε φτάσει το ποσό των 2,8 εκατ. ευρώ, το οποίο πηγαίνει ήδη στους δικαιούχους. Συνολικά, δηλαδή, οι οφειλές της Περιφέρειας μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 είχαν διαμορφωθεί στα 12,8 εκατ. ευρώ.
Με τα χρήματα αυτά θα ξεπληρωθούν χρέη της Περιφέρειας που έχουν συσσωρευτεί από χρόνια προς εργολάβους και προμηθευτές. Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρεών προερχόταν από την πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων, σχεδόν 10 εκατ. ευρώ.
Νέα έργα στο ΕΣΠΑ
Στα της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης υπέγραψε τις αποφάσεις για ένταξη στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) δύο έργων εκσυγχρονισμού των δικτύων ύδρευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας. Το ένα αφορά, με προϋπολογισμό 841.292 ευρώ, αφορά την κατασκευή νέου υδατόπυργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεσή του με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του δήμου Αρταίων». Το άλλο αφορά την αντικατάσταση σωλήνων αμιάντου στον κεντρικό αγωγό του δικτύου Συνδέσμου Πεδινών και Ημιορεινών Δήμων Άρτας, προϋπολογισμού 1.053.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον δήμο Νικ. Σκουφά. Τέλος, με έγγραφο του περιφερειάρχη προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης δύο υποέργων για το πολυδύναμο κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης χρηστών ναρκωτικών στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Πρόκειται για την προμήθεια-εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 69.741 ευρώ, και την προμήθεια-εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 17.995 ευρώ.

 

 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σπύρος Ριζόπουλος Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα και στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες”.  

Οικονομία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά οι οφειλές του Δημοσίου (ληξιπρόθεσμες οφειλές και εκκρεμείς επιστροφές φόρου) ανήλθαν σε 5,603 δισ. ευρώ στο...

Αρχική

Στην έκθεση του Γραφείο Προυπολογισμού του Κράτους για τον Προϋπολογισμό του 2017, σημειώνεται ότι η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) υπηρετεί τη γενική...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC