ΜΕΤΣΟΒΟ πλατειαΜε πρόσκλησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μετσόβου, καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους σε συνεδρίαση την Τετάρτη 17-04-2013. Μία συνεδρίαση που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.Είναι γνωστό εδώ και τέσσερις μήνες περίπου ότι η παράταξη του Δημάρχου κου Τσομπίκου δε διαθέτει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά την ανεξαρτητοποίηση τριών Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας. Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης απουσίαζαν δύο σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου, οι τρεις ανεξάρτητοι, η μείζονα κα η ελάσσονα αντιπολίτευση.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της στάσης του Δημάρχου απέναντι στους Δημοτικούς Συμβούλους και στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, του κυρίαρχου οργάνου διοίκησης του Δήμου. Ο Δήμαρχος Μετσόβου και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνο δε σεβάστηκαν το θεσμό και τη λειτουργία του αλλά είναι αυτοί που πρωτοστατούν στην απαξίωσή του.Ο Δήμαρχος δε δίνει απαντήσεις σε αιτήματα Δημοτικών Συμβούλων όπως υποχρεούται από το νόμο. Ακόμα δεν έχει φέρει σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και ψήφιση τον Απολογισμό-Ισολογισμό του 2011. Απειλεί και επιτίθεται σε Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί να λειτουργήσει πάνω από παρατάξεις και αμερόληπτα, όχι μόνο δεν επιδιώκει το διάλογο και τη δημοκρατική λειτουργία του, αλλά είναι αυτός που επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις με ακατονόμαστες φράσεις σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης. Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επέτρεψε τη χρήση βίας Αντιδημάρχου σε Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης που έχει την ευθύνη διοίκησης του Δήμου.

Δεν έχει στη διάθεση των αρχηγών των παρατάξεων τους φακέλους με τα έγγραφα και τα στοιχεία που αφορούν τα εκάστοτε θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. Αρκετά θέματα τα εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο με την πρόφαση του κατεπείγοντος για να πιάσει απροετοίμαστη την αντιπολίτευση. Τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά έχουν να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για επικύρωση, από το Μάρτιο του 2012!Απέναντι στην απαξίωση των θεσμών, στον αυταρχισμό και την αντιδημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, εμείς « οι Πολίτες για το Μέτσοβο», η παράταξη των πολιτών του Δήμου Μετσόβου, αγωνιζόμαστε για μια νέα δημοτική αρχή.Μια δημοτική αρχή μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με σεβασμό και αξιοπρέπεια σε όλους τους συμβούλους της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και με γνώμονα το δημοκρατικό διάλογο, τη σύνθεση των θέσεων και αντιθέσεων που εκφράζονται σ’αυτό, θα τις αξιοποιήσει δημιουργικά ώστε να παίρνονται και να υλοποιούνται αποφάσεις που θα δίνουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών μας.Μια δημοτική αρχή με προγραμματισμό και στόχους στηρίζοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα του Δήμου Μετσόβου, όπως: το ανθρώπινο δυναμικό και ιδιαίτερα τη νεολαία μας, τις επενδύσεις στον τουρισμό, τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Με αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας προς όφελος των δημοτών μας και μόνο. Με αναβάθμιση των υπηρεσιών στην παιδεία, την υγεία, την κοινωνική πρόνοια.Βασικός στόχος είναι να μειώσουμε την ανεργία στο ελάχιστο και να επιστρέψουν δημότες στον τόπο τους. Να ξαναδώσουμε ζωή στις τοπικές κοινότητες.Μπορούμε να πετύχουμε με τους πολίτες στο προσκήνιο!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ