νοσοκομειο ιωαννινωνΕννιαίο Αγωνιστικό Μέτωπο Υγειονομικών (ΠΑΜΕ). Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 1μ.μ. ΠΓΝΙ και Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 12 π.μ. Χ/κώστα. Συνάδελφοι-ισσες, την ώρα που συνεχίζεται η σφοδρή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και στην υγεία- πρόνοια, δεν πρέπει να τους δώσει τη χαρά να πουν ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν ενδιαφέρονται. 

1 ) Είναι πραγματικά χαμένη ώρα η Γενική Συνέλευση; Ισχύει ότι τίποτα δεν βγαίνει; Σκέψου ποιος ωφελείται από το να μην γίνονται μαζικές ΓΣ. Η διοίκηση, η κυβέρνηση, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Έτσι μένει ο καθένας μόνος τους, απομονωμένος, φοβισμένος. Έτσι μπορούν να συνεχίσουν τα σωματεία να είναι κέντρα εξυπηρέτησης και διαπραγμάτευσης της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ. Επιδιώκεται να καταργηθεί το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, όπως έχει επιχειρηθεί στο Πανεπιστημιακό με την ποινικοποίηση της ΓΣ. Δεν έχει νόημα ο καθένας να περιμένει τον άλλον να κάνει το βήμα. Ο καθένας έχει ευθύνη. Κανείς δεν μπορεί να αναθέτει τη τύχη του και τη ζωή στα χέρια άλλων. Οργανωμένα αντιμετωπίζουμε την τρομοκρατία, τους προϊστάμενους και διευθυντές που δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή στην ΓΣ. Είτε έχουμε βάρδια είτε όχι μαζικοποιούμε τη ΓΣ για την οργάνωση της πάλης.

2) Θα ακούσεις πολλά- Κρίνε με βάση την πείρα σου. Δεν αρκεί βέβαια μόνο να συμμετέχεις στην ΓΣ. Έχεις πείρα πρέπει να είσαι «υποψιασμένος». Καλείσαι να πεις τη γνώμη σου, να πάρεις θέση, να ψηφίσεις. Θα ακούσεις από συνδικαλιστές (γνωστούς από χρόνια) της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, της ΑΡΣΥ να περιγράφουν με τραγικά χρώματα τα μέτρα που βιώνουμε. Θα «κλάψουν» μαζί σου για τις περικοπές, τις ελλείψεις προσωπικού, για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τη συγχώνευση και το κλείσιμο νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, για τους ασθενείς που υποφέρουν. Για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, τους πλειστηριασμούς, τη βαριά φορολογία κ.α.  Που  καταλήγουν όμως σε ότι αφορά το βασικό; Δηλαδή για το ΤΙ ΦΤΑΕΙ για όλα αυτά και άρα ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ;;;;;;

3)  Όλοι φταίνε εκτός από τον φταίχτη. Η ΔΑΚΕ θα σου πει ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ και η διαφθορά. Ότι τα μέτρα είναι αναγκαία, αλλιώς θα χρεοκοπήσει η χώρα. Ότι θα έρθει ανάπτυξη και όλα θα πάνε καλά. Ότι φταίει ο Άδωνης που είναι αναξιόπιστος. Θα σου πουν «να πας τους βρεις» για να δουν τι μπορούν να κάνουν για σένα. Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ θα σου πουν ότι τώρα δεν είναι ΠΑΣΚΕ. Είναι ενάντια στην κυβέρνηση. Μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της Τ.ΠΟΡΕΙΑΣ και της ΑΡΣΥ θα σου πουν ότι φταίει το μνημόνιο και η Μέρκελ για ότι τραβάμε. Κυρίως θα επιμείνουν ότι πρέπει να αγωνιστείς για να ανατραπεί η κυβέρνηση. Ότι αυτή είναι η λύση για να βγούμε από την κρίση. Μπορεί να σου προτείνουν και απεργίες διαρκείας, αλλά αυτοί είναι γνωστοί απεργοσπάστες.  Αυτή είναι μέθοδος εκφύλισης των αγώνων. Θα σου πουν επίσης ότι το ΕΑΜΥ-  ΠΑΜΕ δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους αλλά για να μαζεύει κόσμο για το ΠΑΜΕ. Ότι παραπέμπουμε τα πάντα στη Δευτέρα Παρουσία και το σοσιαλισμό. Ότι είμαστε διασπαστές της ενότητας των εργαζομένων και του αγώνα.

Ποια είναι η αλήθεια για την κατάσταση μας;

Μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και σφοδρών αντιλαϊκών μέτρων, είναι πια φανερό ποιος επωφελείται από αυτή την πολιτική και ποιος φταίει: Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγαλοεπιχειρηματίες- καπιταλιστές. Την κρίση που δημιούργησαν αυτοί, οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΝΙΑΙΑ, τη μεταφέρουν στις πλάτες των εργαζομένων, εφαρμόζοντας μέτρα προαποφασισμένα. Για τη διασφάλιση των δικών τους κερδών γίνονται οι περικοπές στην υγεία- πρόνοια και λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία ως επιχειρήσεις. Για να είναι «ανταγωνιστικές» οι επιχειρήσεις εμπορευματοποιείται η υγεία- πρόνοια, ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία, γινόμαστε όλοι φθηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Αυτούς υπηρετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, δική τους συμμαχία είναι. Τα αντιλαϊκά μέτρα συνολικά είναι αναγκαία και απαραίτητα για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και θα συνεχίσουν για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τα κέρδη τουςΑυτό σου κρύβουν όλοι οι άλλοι. Είναι ικανοί να σου παρουσιάζουν οποιονδήποτε άλλον ως φταίχτη  για να μην θιχθούν τα συμφέροντα των βιομήχανων, τραπεζιτών, εφοπλιστών κλπ. Είναι  κάλπικοι και υποκριτές στο σύνολό τους όταν φωνάζουν ενάντια στα μέτρα στην υγεία- πρόνοια, τη διαθεσιμότητα, το κλείσιμο των νοσοκομείων κλπ. αφού ταυτόχρονα στηρίζουν τη  επιχειρηματική δράση και την πολιτική της Ε.Ε. που  επιβάλλουν αυτά τα μέτρα.

4) Για ποια ενότητα μιλάνε; Για ποια ανατροπή; Το  ΠΑΜΕ με όλη τη δύναμή του θα βροντοφωνάζει ότι δεν θα βάλουμε πλάτη για την  «ενότητα» με τους επιχειρηματίες που μας καλούν οι άλλες δυνάμεις. Δεν θα βάλουμε πλάτη να ανατραπεί μία κυβέρνηση για να έρθει μία άλλη (π.χ. του ΣΥΡΙΖΑ) που πάλι θα υπηρετεί τους επιχειρηματίες (τους «υγιής» φυσικά), που δεν θα ;;συγκρούεται με την πολιτική της Ε.Ε. Που θα προωθεί τις «επενδύσεις» των επιχειρηματιών του Ομπάμα αντί της Μερκελ. Δηλαδή να αλλάξουμε διαχειριστή στο λεγόμενο εθνικό κοινοβούλιο (όπως γίνεται πολλά χρόνια) και να αφήσουμε άθικτη την καπιταλιστική ιδιοκτησία, τον αιώνιο εκμεταλλευτή του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Αυτή δεν είναι διέξοδος, είναι νέος εγκλωβισμός. Κοροϊδεύουν, αποπροσανατολίζουν, σπέρνουν σύγχυση και αυταπάτες, κρύβουν ποίοι είναι για να μην οργανωθεί πραγματικά σοβαρός και ανατρεπτικός αγώνας.  Γι αυτό στη Γενική Συνέλευση στήριξε και ψήφισε το πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ. Καθημερινά δώσε τη μάχη μαζί μας. Κινητοποιήσου!- Αγωνίσου. Απομόνωσέ τους.

Με τα μονοπώλια ή με το λαό;

Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα για να εμποδιστούν νέα μέτρα, για μέτρα ανακούφισης, αλλά και για να αντεπιτεθούμε. Παλεύουμε όχι μόνο για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, αλλά  της πολιτικής συνολικά που υπηρετεί τα μονοπώλια, όποιος και αν την εκφράζει. Διαφορετικά δεν υπάρχει διέξοδος. Παλεύουμε να μην εκφυλιστούν οι αγώνες, να περιφρουρηθούν, να κλιμακωθούν. ΤΩΡΑ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ χτίζουμε τη συμμαχία μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες.  Για να ανοίξει ο δρόμος για να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σε Υγεία – Πρόνοια. Για διέξοδο σε όφελος του λαού. Για ριζικά άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων.

Παλεύουμε:

– Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια- Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράση

– Όχι σε όλες τις απολύσεις, στη διαθεσιμότητα και κινητικότητα. Τώρα μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού!  Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Το προσωπικό να μονιμοποιηθεί

–  Κανένα νοσοκομείο- ΚΥ-  δημόσια μονάδα υγείας να μην καταργηθεί- συγχωνευτεί. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό!

– Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια και οι πληρωμές των ασθενών. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καθολική, δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

–  Όχι στο σχολείο της αγορά

– Κανένας πλειστηριασμός σπιτιού λαϊκής οικογένειας.

ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ