Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

ΔΩΔΩΝΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΧαιρετίζουμε τους φτωχούς  μικρομεσαίους κτηνοτρόφους από όλα τα χωριά της Ηπείρου που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες αυτή την περίοδο από τον φόρτο των αγροτικών εργασιών  ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα, συμμετείχαν στην σημερινή κινητοποίηση στην ΔΩΔΩΝΗ διεκδικώντας να πληρωθούν για το γάλα που δίνουν και για το οποίο είναι “μέσα” πάνω από δυο μήνες. Η σημερινή κινητοποίηση Τετάρτη 29/5/2013 αποτελεί συνέχεια άλλων αντίστοιχων αγωνιστικών κινήσεων στις οποίες προχώρησε ο Αγροτικός Σύλλογος Ζίτσας το προηγούμενο διάστημα, του συντονισμού και της οργάνωσης της φτωχής αγροτιάς απέναντι στα σοβαρά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει από την εφαρμοζόμενη εδώ και χρόνια αντιαγροτική πολιτική. Αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την οργάνωση και την συλλογική διεκδίκηση, για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος κόντρα στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια που έσπειραν και σπέρνουν οι συμβιβασμένες με αυτή την πολιτική ηγεσίες στο αγροτικό κίνημα.

Δόθηκε απάντηση στην  τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που θέλει  να περάσει  η εταιρία ΔΩΔΩΝΗ για να αποτρέψει την συλλογική οργανωμένη αντίδραση των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Όπως είναι γνωστό ό επιχειρηματικός όμιλος τις προηγούμενες ημέρες απαίτησε “οι παραγωγοί να μην συνδικαλίζονται”, εκτόξευσε απειλές ότι θα κόψει το γάλα σε όσους σηκώνουν κεφάλι, και για την σημερινή κινητοποίηση κλήθηκαν τα ΜΑΤ.

Ξεκαθαρίστηκε ότι η φτωχή αγροτιά  δεν συμβιβάζεται με  την κατάσταση που διαμορφώνει η εταιρία. Πως δεν επαιτεί και ότι διεκδικεί το αυτονόητο δικαίωμα να πληρώνεται στην ώρα της, με τιμές που να καλύπτουν το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Τα περί “έλλειψης ρευστότητας” από τις τράπεζες που επικαλείται ο επιχειρηματικός όμιλος και όσοι τα στηρίζουν παρουσιάζουν την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω. Κρύβεται ότι οι γαλακτοβιομήχανοι συγκεντρώνουν στα σεντούκια τους δις ευρώ από την εκμετάλλευση παραγωγών και εργαζομένων. Πως η “ρευστότητα”  έχει να κάνει με την διαμόρφωση καλύτερων  πιο κερδοφόρων όρων για να ενισχυθεί η ανάπτυξη που στόχο έχει την ανταγωνιστικότητα των  επιχειρηματικών ομίλων.

Ήδη επιδιώκεται να καθιερωθεί και να επεκταθεί το απλήρωτο γάλα, κόπηκε το πριμ εκκαθάρισης, έγιναν απολύσεις, συζητιούνται μειώσεις μισθών, με οδηγία της ΕΕ επιδιώκεται να επεκταθεί το παστεριωμένο  γάλα  σε βάρος των διατροφικών αναγκών του λαού. Στην συνάντηση με αντιπροσωπεία των αγροτών από τις Ομοσπονδίες Άρτας, Πρέβεζας, Αιτ/νιας και του ΑΣ Ζίτσας που έθεσαν τα αιτήματα της κινητοποίησης η διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Σ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία συμβατική υποχρέωση να πληρώνει στο μήνα, εξάλλου, είπε υπάρχουν ήδη εταιρείες που πληρώνουν στο εξάμηνο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει ανάλογες προθέσεις!

Επιβεβαιώνεται η ανάγκη οργάνωση της πάλης. Συντονισμού της δράσης των φτωχών αγροτών από κάθε κλάδο. Να στηθεί σε κάθε χωριό Αγροτικός Σύλλογος.

Αναδεικνύεται αντικειμενικά –  οι ίδιες οι εξελίξεις βάζουν στην ημερήσια διάταξη – η ανάγκη κοινής δράσης και πάλης με τους εργαζόμενους, τα υπόλοιπα φτωχά λαικά στρώματα.

Η γραμμή ρήξης, σύγκρουσης ανατροπής με το σύνολο της αντιλαικής-  αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα στην χώρα μας με οδηγό την ΕΕ και πυρήνα την ΚΑΠ  με σκοπό να συγκεντρωθεί γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών και επιχειρηματικών ομίλων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

Δεν χρειάστηκαν παρά έξι μήνες για να αποκαλυφθεί η νέα ιδιοκτησία της ΔΩΔΩΝΗΣ. Πρόκειται για στυγνούς επιχειρηματίες, που αδιαφορούν για τους κτηνοτρόφους και τους...

Uncategorized

Με αφορμή δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Α. Καχριμάνη, για τις καθυστερήσεις πληρωμής των κτηνοτρόφων από τη Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., ο Βουλευτής Ιωαννίνων...

Ήπειρος

Έκκληση προς τη Διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» να βρει τρόπο ώστε να εξοφλήσει τους εισκομιστές γάλακτος απηύθυνε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Δεν έχει...

Ήπειρος

Από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ανακοινώνεται ότι στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου τοποθετείτε ο κ. Δημήτριος Κάφαλης πολύπειρο και υψηλόβαθμο στέλεχος επί σειρά ετών, κορυφαίων...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC