550_334_244773 (1)Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, στην Ήπειρο όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ χτενίζουν την πεδιάδα αλλά και τη δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στην Παραμυθιά και τη Γλυκή, για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι, τα ξημερώματα δεν σταμάτησαν σε μπλόκο της αστυνομίας, γάζωσαν περιπολικό χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός και διέφυγαν. Στις έρευνες, συμμετέχει εδώ και λίγη ώρα και ελικόπτερο της αστυνομίας. 

Με αγροτικό αυτοκίνητο κινούνταν οι άγνωστοι που ενδέχεται να είναι οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, εστιάζονται οι έρευνες των αστυνομικών, καθώς νωρίς το πρωί οι κακοποιοί που έκλεψαν το ΙΧ από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στη Γλυκή και για να διαφύγουν, όπως αποκαλύπτεται, έκλεψαν μηχανάκι από κάτοικο της περιοχής.

Όπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην Άρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Στην ‘Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι’ αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Σημειώνεται ότι ο επαρχιακός δρόμος που ξεκινάει από την περιοχή της Φιλιππιάδας και περνάει από τα χωριά Λάκκας Σουλίου, ακολουθεί διαδρομή σε δύσβατη περιοχή, αλλά οδηγεί στην Παραμυθιά. Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει τους Αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ