Την αντίθεσή τους στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων εξέφρασαν με ομόφωνο ψήφισμα τα μέλη του Περιφερειακού  Συμβούλιου Ηπείρου. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν δέχεται καμία απόλυση- διάθεση όχι μόνο γιατί  υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά και επειδή με την εφαρμογή του «ακρωτηριάζεται» ένα ζωτικό τμήμα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση – προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Ο  Περιφερειάρχης  Αλέκος  Καχριμάνης δήλωσε πως  αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη να μην  υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας, εκτός περιπτώσεων που αυτό ζητηθεί από υπαλλήλους. Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, με την Περιφέρεια και τις Περιφερειακές Ενότητες να τελούν υπό κατάληψη.

Ταυτόχρονα,  οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση αποφάσισαν να συνεχίσουν τουλάχιστον μέχρι  την Παρασκευή τις καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτήρια αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Στο πλαίσιο αυτό η  Νομαρχιακή Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων καλεί  τους εργαζόμενους στις δημόσιες  υπηρεσίες  του νομού να πάρουν μέρος στη σημερινή  στάση εργασίας  από τις  11 μέχρι τέλους ωραρίου και να συμμετάσχουν  στην συγκέντρωση  που θα γίνει στις 12.30 στην κεντρική πλατεία .

Σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο,  στην ένταξη όλων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ακόμα και εκείνων που εξαιρούνταν από την απόφαση, θα προχωρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εφόσον οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν ανταποκριθούν άμεσα στην αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων.