Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο

ΔΡΟΜΟΣ Στην αποκατάσταση ζημιών που έχουν υποστεί τμήματα του οδικού δικτύου, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, προχωρά η Περιφέρεια, μετά τις αποφάσεις που πήρε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή. Αναλυτικά:

  • Αναδείχτηκε ο ανάδοχος του έργου  «Αποκατάσταση οδού Φιλιάτες – Σαγιάδα» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. (Ανάδοχος   ο Σδράλαγκας Γεώργιος Ε.Δ.Ε).
  • Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση  καθίζησης επί της 5ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας». Προϋπολογισμού 49.000 ευρώ.
  • Εγκρίθηκε η επανάληψη της δημοπρασίας (με τους ίδιους όρους) του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες στην επαρχιακή οδό Αγ. Θεόδωροι – Γκρίκα του Δήμου Σουλίου» Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, καθώς η πρώτη δημοπρασία κρίθηκε άγονη.
  • Εγκρίθηκαν οι δημοπρασίες για έργα αποκατάστασης ζημιών στις παρακάτω επαρχιακές οδούς της Π.Ε. Ιωαννίνων:

–            19ης Επ.Ο.  Ζωτικό – Μπεστιά – Σεριζιανά, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ

–          Αποκατάσταση οδού προς Σμυρτιά και Έλαφο, προϋπολογισμού 50.000 ευρώ

–          Οδός ΚΤΕΟ-Κατσικά-Μπάφρα, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

–          Συνδετήρια οδός Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης – 1α Επαρχιακή οδός, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ

–          Αποκατάσταση – τσιμεντόστρωση οδού προς Δαφνούλα, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

 Προμήθεια εξοπλισμού για το ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων 

Στο πλαίσιο της πράξης «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφέρειας Ηπείρου», η Ο.Ε. ενέκρινε τη διενέργεια ανοιχτών δημόσιων διαγωνισμών για πρόσθετο εξοπλισμό και συγκεκριμένα για:

 

–          Προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων προϋπολογισμού 350.000 ευρώ,

–          Προμήθεια θρυμματιστή, προϋπολογισμού 123.000 ευρώ.

Αποκατάσταση ζημιών στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ Παραμυθιάς- Αχέροντα

Μετά την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, για την αποκατάσταση ζημιών σε αντλιοστάσια του ΤΟΕΒ Παραμυθιάς – Αεροδρομίου και του ΤΟΕΒ Αχέροντα – Γλυκής, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την ανάθεση των έργων: «Αποκατάσταση αντλιοστασίου ΤΟΕΒ Παραμυθιάς – Αεροδρομίου – Προμήθεια πίνακα υψηλής τάσης» (προϋπολογισμού 24.600 ευρώ) και «Προμήθεια πυκνωτών διόρθωσης συνημιτόνου στο αντλιοστάσιο Γλυκής» (προϋπολογισμού 4.920 ευρώ).

Αποζημιώσεις αγροτών για έργα αναδασμών

 Το ποσό των 70.643,74 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Ηπείρου για την καταβολή αποζημιώσεων ηρτημένης εσοδείας, σε αγρότες της Π.Ε. Ιωαννίνων. Η κατανομή αφορά τα αρδευτικά έργα:

Χρυσοβίτσας 24.172,5 ευρώ, Κρυόβρυσης 11.334,84 ευρώ, Μελισσόπετρας 965 ευρώ, Άνω Ρου Αχέροντα 700 ευρώ, Λίθινου 17.146 ευρώ, Αηδονοχωρίου 16.325,4 ευρώ. Τη σχετική απόφαση ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή.

 Σύμφωνη γνώμη Ε.Δ.Α. για έργα στους Δήμους Αρταίων και Νικολάου Σκουφά

 Με έγγραφο του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη (υπό προϋποθέσεις) της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα τεύχη δημοπράτησης των έργων:

–          «Κατασκευή νέου υδατοπύργου στην Καλαμιά Άρτας και σύνδεσή του με το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 1.020.900 ευρώ. (ΔΕΥΑ Αρταίων),

–          «Διαμόρφωση πλατείας Αμφιθέας», προϋπολογισμού 319.800 ευρώ (Δήμος Νικολάου Σκουφά).

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία αποφάσισε τα εξής: -Ενέκρινε τη σύναψη Προγραμματική Σύμβασης μεταξύ της...

Ήπειρος

Σοβαρά προβλήματα από το απόγευμα της Πέμπτης στο οδικό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων, λόγω καθιζήσεων και κατακρημνίσεις βράχων εξ αιτίας της συνεχιζόμενης νεροποντής.Στην περιοχή...

Ήπειρος

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί, η πρώτη για το νέο έτος, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου. Η συνεδρίαση θα γίνει στις...

Ήπειρος

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC