Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Απόλυτος κυρίαρχος στο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων

foto-1hsΑναμενόμενες ήταν οι επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη επί τετραήμερο στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο  του  Σχινιά! Ο Ν.Ο.Ι. επέστρεψε απ’ αυτό με δύο ντουζίνες μετάλλια και… κάτι παραπάνω στις αποσκευές του, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ακλόνητος κυρίαρχος της ελληνικής Κωπηλασίας.
Ο Ν.Ο. Ιωαννίνων επικράτησε με άνεση των 29 σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα που έλαβαν μέρος στην πρώτη φάση του φετινού Πρωταθλήματος και διατήρησε τα «σκήπτρα» του Πολυνίκη κατακτώντας συνολικά 25 μετάλλια, εκ των οποίων τα 10 είναι χρυσά και αφορούν τα σημαντικότερα αγωνίσματα της διοργάνωσης. Πολύ πίσω του στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα άφησε το Ν.Ο. Βόλου με τα μισά χρυσά μετάλλια (πέντε) και τρίτος κατετάγη ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης με τέσσερα χρυσά.

Πρώτος στη βαθμολογία
Ο Ν.Ο.Ι. κατετάγη πρώτος με διαφορά και στον πίνακα της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 195,5 βαθμούς, με δεύτερο τον Όμιλο Βόλου που συγκέντρωσε 111 βαθμούς. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων ουσιαστικά στέφεται Πρωταθλητής Ελλάδος από την πρώτη κιόλας φάση του Πανελ. Πρωταθλήματος, αφού είναι πρακτικά αδύνατο αυτή να γεφυρωθεί τον Ιούλιο στην δεύτερη φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στην Καστοριά!

Πλήρης επικράτηση
Πλήρης ήταν η επικράτηση των Γιαννιώτικων πληρωμάτων στις μεγάλες κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, οι τελικοί των οποίων διεξήχθησαν την Κυριακή, με το Ν.Ο.Ι. να παίρνει τις πρωτιές σε αγωνίσματα όπως οι Τετράκωποι Ανδρών και Γυναικών, το Τετραπλό Σκιφ και οι Οκτάκωποι στις ίδιες κατηγορίες. Αυτά, εξάλλου, είναι και τα αγωνίσματα με το μεγαλύτερο… γόητρο, τα οποία παραδοσιακά κερδίζει ο Γιαννιώτικος Όμιλος Ιωαννίνων  τις τελευταίες τρεις δεκαετίες!
Σε ορισμένα μάλιστα, όπως η Οκτάκωπος των Ανδρών, η Τετράκωπος των Γυναικών και η Τετράκωπος με πηδαλιούχο των Ανδρών, τα πληρώματα του Ν.Ο.Ι. κατέκτησαν διπλά μετάλλια! Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποδείχθηκε την Κυριακή το φινάλε των αγώνων. Κατά την διάρκεια του τελικού της Οκτακώπου Ανδρών ξέσπασε καταιγίδα στο Σχινιά, με αποτέλεσμα η απονομή κυπέλλου και μεταλλίων στους νικητές να γίνει στην σκεπαστή εξέδρα του Κωπηλατοδρομίου. Ο καιρός όμως δεν εμπόδισε τα δύο πληρώματα του Ν.Ο.Ι. που πήραν το χρυσό και το αργυρό μετάλλιο να πανηγυρίσουν την διπλή αυτή επιτυχία!

Σωτ. Στάμος – Θ. Βλάχος
«Οι προβλέψεις που είχαμε κάνει πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος επαληθεύτηκαν πλήρως. Ο Ν.Ο.Ι. θριάμβευσε, αναδείχθηκε ήδη και με διαφορά Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση», ανέφερε σε δηλώσεις του με αφορμή τις νέες επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου ο Πρόεδρός του κ. Σωτήρης Στάμος. Παράλληλα, εξέφρασε και δημοσίως τα συγχαρητήριά του προς όλη την ομάδα και τους προπονητές για την προσπάθεια που έκαναν και τις διακρίσεις που κατέκτησαν στο Σχινιά.
Αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων ο επικεφαλής τεχνικός του Ν.Ο.Ι. κ. Θύμιος Βλάχος ανέφερε ότι «ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων για μία ακόμη φορά έκανε την πόλη μας περήφανη, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας και κατακτώντας τα περισσότερα μετάλλια από κάθε άλλο σωματείο. Το Πανελλήνιο θα ολοκληρωθεί στην Καστοριά και ο Ν.Ο.Ι. θα είναι και εκεί ο μεγάλος πρωταγωνιστής».
Ο κ. Βλάχος δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους τους αθλητές για την εξαιρετική τους εμφάνιση στο Πρωτάθλημα, το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν, τους συνεργάτες του προπονητές Δημήτρη Δερέκα, Θωμά Βαρδάκα, Ευγενία Μουτσίκα και Βασίλη Ευθυμίου για την πολύ καλή δουλειά, καθώς και τη Διοίκηση του Ν.Ο.Ι. και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Σωτήρη Στάμο για την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια που κάνει ο Όμιλος.

Τα μετάλλια
Αναλυτικά, χρυσά μετάλλια κατέκτησαν στην πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τα εξής πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:
• Ξανθή Κολτσίδα – Βάσια Ζυγούρα – Σπυριδούλα Τζούκα και Αμαλία Τσιάβου στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.
• Στέφανος Ντούσκος – Χρυσόστομος Βουκουβάλας – Βασίλης Πάνου – Κώστας Βαρδάκας στο Διπλό Σκιφ Εφήβων.
• Ελένη Διαμάντη – Λυδία Νταλαμάγκα στη Δίκωπο άνευ Νέων Γυναικών.
• Ελένη Διαμάντη – Ξανθή Κολτσίδα – Λυδία Νταλαμάγκα – Δέσποινα Εμμανουηλίδου στην Τετράκωπο άνευ Γυναικών.
• Γιάννης Τσίλης – Γιώργος Τζιάλλας – Αποστόλης Λαμπρίδης – Μιχάλης Ναστόπουλος και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Τετράκωπο μετά Ανδρών.
• Ελένη Διαμάντη – Λυδία Νταλαμάγκα στη Δίκωπο άνευ Γυναικών.
• Ελ. Διαμάντη – Λυδ. Νταλαμάγκα – Ξ. Κολτσίδα – Δεσπ. Εμμανουηλίδου στο Τετραπλό Σκιφ Γυναικών.
• Ελ. Διαμάντη. Λυδ. Νταλαμάγκα – Βάσω Νταλαμάγκα – Ξ. Κολτσίδα – Χαρά Κωστούλα – Αμαλία Τσιάβου – Σπυριδούλα Τζούκα, Δεσπ. Εμμανουηλίδου και Αγάπη Τσιρώνη (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Γυναικών.
• Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Μ. Ναστόπουλος – Απ. Λαμπρίδης στην Τετράκωπο άνευ Ανδρών.
• Γ. Τσίλης – Γ. Τζιάλλας – Απ. Λαμπρίδης – Μιχ. Ναστόπουλος – Γιώργος Αντώνης – Βασίλης Νταλαμάγκας – Γιάννης Ζήσης – Μιχάλης Παπατσίμπας και Νίκος Βέλλιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Ανδρών.
Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν οι ακόλουθες βάρκες του Ν.Ο.Ι.:
• Αλέξανδρος Βούλγαρης – Γιάννης Παπαδιώτης – Εμμανουήλ Παπασταύρος – Ανδρέας Κοντογιάννης και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Τετράκωπο μετά Εφήβων.
• Αγάπη Τσιρώνη – Χρύσα Πάνου – Χριστίνα Κούρου – Σπυριδούλα Τζούκα στην Τετράκωπο άνευ Νεανίδων.
• Κατερίνα Ζέρβα – Ξανθή Κολτσίδα στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων.
• Νεφέλη Στεριάδη – Κατερίνα Γιώτη – Βαλέρια Μάντζιου – Κατερίνα Γκλατζούνη στο Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων.
• Κώστας Μαγκλάρας – Θανάσης Τσιάλιος στο Διπλό Σκιφ Νέων Ανδρών.
• Ευριπίδης Σκλιβανίτης – Χρήστος Κουτσιαύτης στην Δίκωπο άνευ Νέων Ανδρών.
• Σεμπάστιαν Καλουιάν – Νίκος Βλάχος – Γ. Ζήσης – Μιχ. Παπατσίμπας – Αλέξ. Βούλγαρης – Θανάσης Νταλαμάγκας – Γιάννης Παπαδιώτης Κώστας Μάντζιος και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Εφήβων.
• Βάσω Νταλαμάγκα – Αγάπη Τσιρώνη – Βάσια Ζυγούρα – Σπυριδούλα Τζούκα στην Τετράκωπο άνευ Γυναικών
• Φώτης Λιόντος – Θανάσης Λιόλιος – Βασίλης Τζανίνης – Θανάσης Τσιάλιος – Παναγιώτης Μανούρης – Ευριπίδης Σκλιβανίτης – Χρήστος Κουτσιαύτης – Κώστας Μαγκλάρας και Βασίλης Νάσιος (πηδαλιούχος) στην Οκτάκωπο Ανδρών.
Χάλκινα μετάλλια, τέλος, πήραν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:
• Γιάννης Ζήσης – Μιχάλης Παπατσίμπας στη Δίκωπο άνευ Εφήβων.
• Βάσια Ζυγούρα – Αμαλία Τσιάβου στο Διπλό Σκιφ Νεανίδων.
• Αποστόλης Λαμπρίδης – Μιχάλης Ναστόπουλος στην Δίκωπο Νέων Ανδρών.
• Φώτης Λιόντος – Θανάσης Λιόλιος – Βασίλης Τζανίνης – Θανάσης Τσιάλιος και Νίκος Βέλλιος (πηδαλιούχος).
• Χαρά Κωστούλα – Αγάπη Τσιρώνη στο Διπλό Σκιφ ελαφρών Βαρών Γυναικών.
• Χρήστος Κρούτια – Αλέξανδρος Βούλγαρης – Γιάννης Παπαδιώτης – Εμμανουήλ Παπασταύρος στην Τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών Ανδρών.

 

 

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητισμός

Το υψηλό επίπεδο των νέων αθλητών του Ν.Ο.Ι. αποδείχθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο την Δευτέρα στην Καστοριά, όπου η Ελληνική Ομοσπονδία Κωπηλασίας διεξήγαγε...

Αθλητισμός

Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε απ’ τους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης η ελληνική αποστολή της Κωπηλασίας, την οποία απάρτιζαν έξι επίλεκτοι αθλητές. Όσον αφορά την Γιαννιώτισσα...

Ήπειρος

7 Μετάλλια ( 2 Χρυσά, 3 Ασημένια και 2 Χάλκινα ) στις ανάλογες κατηγορίες κατέκτησαν οι μαθητές-αθλητές του Sifu Σταυρόπουλου Χρήστου στο 14ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα...

Ήπειρος

Κάλεσμα στα Γιαννιωτόπουλα απευθύνει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων να ενταχθούν στις τάξεις του και να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στην Κωπηλασία. Ένα άθλημα γοητευτικό...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC