κουμουτσάκος

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ” σπαταλά τον χρόνο στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και στο τέλος υπάρχει μία ταπεινωτική συνθηκολόγηση”. Ο κ. Κουμουτσάκος ο οποίος βρισκόταν στο Λασίθι για την κοπή πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου και πρώην πρόεδρο του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

«Μόλις πριν λίγο καιρό ευχόμασταν όλοι να είναι καλύτερο το 2017 από το 2016 και όλοι ζούμε αυτό τον καιρό μέσα στην αβεβαιότητα, την αγωνία και το άγχος. Για τρίτη φορά μέσα στα χρόνια αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας. Καθυστερεί και πάλι, σπαταλά το χρόνο και φορτώνει τον λογαριασμό που τον πληρώνουμε όλοι» είπε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα ? διαπίστωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. «Η ίδια ερασιτεχνική τακτική ακολουθήθηκε στο ξεκίνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και οδήγησε στο αχρείαστο και πιο σκληρό στα χρόνια της κρίσης μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και παρατήρησε πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην πρώτη αξιολόγηση, οδηγώντας στον δημοσιονομικό κόφτη, στο κόψιμο συντάξεων και στο υπερταμείο. «Φτάσαμε στο σημείο, κάποιοι στο εξωτερικό και μάλιστα και στο εσωτερικό από την κυβερνητική πλειοψηφία, να μιλούν για δραχμή χωρίς να αναλογίζονται το τι καταστροφή κάνουν στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία» διαπίστωσε.

Ο τόπος απαιτεί πολιτική αλλαγή – και αυτή στις δημοκρατίες γίνεται μέσα από εκλογές, συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ. «Δεν θα τις αποφύγουν τις εκλογές, δεν θα αποφύγουν τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να τοποθετηθεί με ευθύνη αλλά και με την ανάγκη να διεκδικήσει ξανά την ελπίδα του».