Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Πολιτισμού, Προστασίας και Ανάδειξης Μνημείων κ. Ν. Ανατολιωτάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΝΕΑΗ 18η Απριλίου έχει οριστεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η θέσπιση μιας ημέρας για την Πολιτιστική Κληρονομιά έχει ως σκοπό να ενισχύσει την μέριμνα για την προστασία, ανάδειξη των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και να δημιουργήσει ευρύτερη ευαισθητοποίηση στους πολίτες.

 Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η πιο σταθερή, διαχρονική και πολύτιμη περιουσία μας. Δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα, διότι είναι ανεκτίμητη.

 

Σε πολλές περιπτώσεις, η ιδιαιτερότητα και η σπανιότητά των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ενισχύουν προσθετικά την ήδη εξαιρετική αξία τους. Τότε η φήμη αυτών των μνημείων, υπερβαίνει τα εθνικά όρια και, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, αποτελούν μέρος  της παγκόσμιας κληρονομιάς και αγγίζουν ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Ήπειρος έχει την τύχη να είναι πλούσια σε πολιτιστική κληρονομιά και κυρίως να διαθέτει   πολλά σημαντικά μνημεία, που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας της.

Η Περιφέρεια αναγνωρίζοντας ότι ο Πολιτισμός είναι ένας από τους πυλώνες  στον οποίο στηρίζεται η οικονομική ανάκαμψη,  συνδράμει πρωτοβουλίες που ενισχύουν και προβάλλουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, κυρίως όμως έχει αναλάβει δράσεις για τη διάσωση και ανάδειξη πάμπολλων μνημείων που αποτελούν σημείο αναφοράς και γενικότερου ενδιαφέροντος για τις περιοχές στα οποία φιλοξενούνται.

Δική μας ευθύνη είναι να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα για την προστασία του πολιτισμικού μας πλούτου. Να περιφρουρήσουμε και να διαφυλάξουμε στην πορεία των χρόνων τα στοιχεία του πολιτισμού μας. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν κατανοήσουμε ότι ο πολιτισμός μας είναι υπόθεση που μας αφορά όλους μαζί και τον καθένα μας ξεχωριστά, γιατί μας κληρονομήθηκε και αποτελεί στοιχείο εθνικής περηφάνιας.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήπειρος

Τα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Πύρρος Βασιλεύς Ηγήτωρ. Η Ήπειρος της Μεσογείου και της Οικουμένης» πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων....

Οικονομία

Την επαναφορά του κατώτερου εγγυημένου μισθού στα 751 ευρώ μηνιαία, την επαναφορά των διατάξεων του ν. 1876/90 για την μετενέργεια των συλλογικών συμβάσεων και...

Ήπειρος

Ξεκίνησε σήμερα από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου η τοποθέτηση των κάδων ανακύκλωσης. Η τοποθέτηση θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε...

Ήπειρος

Η διαχρονική λεηλάτηση και το πλιάτσικο της Δημόσιας περιουσίας, που τόσο δυνατά φωνάζανε πως θα την σταματούσανε, όλοι οι Κοινοβουλευτικοί και Δημοτικοί μας άρχοντες,...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC