αρχείο λήψης (4)Νέα παράταση πήρε το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του οποίου η προθεσμία για τις αιτήσεις, τυπικά λήγει σήμερα. Ωστόσο, το γεγονός ότι αρκετοί από τους επιχειρηματίες προσπαθούσαν χθες και προχθές να υποβάλλουν τις αιτήσεις με τη σχετική διαδικτυακή εφαρμογή, αλλά αυτή δεν ανταποκρινόταν άμεσα και συχνά «κατέρρεε», οδήγησε το υπουργείο στην απόφαση να παρατείνει την κατάθεση των αιτήσεων μέχρι τις 16 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, αλλά για όσους επιχειρηματίες έχουν πάρει κωδικό μέχρι σήμερα.

Η αίρεση, ότι δηλαδή θα δινόταν κάποια ολιγοήμερη παράταση στην περίπτωση που λόγω των πολλών, ταυτόχρονα υποβαλλόμενων αιτήσεων, «κόλλαγε» το σύστημα, υπήρχε εξ αρχής, από τη μέρα που δόθηκε η πρώτη παράταση στην υποβολή των προτάσεων. Η εντύπωση ότι θα δοθεί παράταση υπήρξε στη χθεσινή πανελλαδική σύσκεψη των προέδρων των Επιμελητηρίων στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου. «Υπάρχει η πληροφόρηση ότι θα δοθεί παράταση, αλλά δεν έχουμε επικοινωνήσει ακόμα με τον υπουργό» τόνιζε χθες το μεσημέρι ο κ. Δημητρίου.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωνε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μαζί με τον ομόλογό του στο υπουργείο Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, επιβεβαίωσε ότι επίκειται παράταση: «το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη δράση του ΕΣΠΑ για τους μικρομεσαίους, αναμένεται να διευθετηθεί, πιθανώς και σήμερα (σ.σ. χθες), με την παροχή ολιγοήμερης παράτασης από το υπουργείο, για την κατάθεση αιτημάτων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου. Συνολικά, οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα ανέρχονται σε 30.198. Στην αρχική ημερομηνία, έως 25 Απριλίου κατατέθηκαν 906 προτάσεις, έως 6 Μαΐου 1.523 προτάσεις και από την περασμένη Τρίτη μέχρι χθες στις 5 το απόγευμα, υποβλήθηκαν 3.059 εξ ου και το κόλλημα του συστήματος.

Συνολικά οι προτάσεις ανήλθαν σε 5488. Πλέον των παραπάνω οριστικοποιημένων προτάσεων, σε επεξεργασία (ανοιχτοί κωδικοί στο σύστημα), υπάρχουν ακόμη 24.710 προτάσεις. Σημειώνεται ότι δεν αλλάζει η καταληκτική προθεσμία φυσικής υποβολής των φακέλων, η οποία παραμένει η 20η Μαΐου έτσι ώστε να μην καθυστερήσει η αξιολόγηση των προτάσεων.

 

 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ