Τη μία και μοναδική σημαία που έχει διασωθεί από την ημέρα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και αποτελεί ένα σπουδαίο ιστορικό κειμήλιο παρέδωσε ο Δήμαρχος στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.

Τη σημαία δώρισε στην ΕΗΜ προ πολλών ετών η Μαρούλα Καζαντζή- Δόνου. Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, η σημαία είχε δοθεί στο Δήμο προκειμένου να εκτεθεί μαζί με άλλα ενθύμια. Ο Δήμος μερίμνησε για τη συντήρηση και την πλήρη αποκατάστασή της η οποία έγινε στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών και με την ολοκλήρωση της έκθεσης στο Πνευματικό Κέντρο την παρέδωσε στην ΕΗΜ.

Η εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν λιτή αλλά συγκινητική. Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος απένειμε στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών και το αναμνηστικό μετάλλιο της πόλης το οποίο έχει φιλοτεχνηθεί από τον Κυριάκο Ρόκο.

«Η σημαία αποτελεί ένα μοναδικό κειμήλιο. Παραδίδεται στην Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών η οποία στο εξής θα επιμεληθεί την παρουσία της. Είναι ένα σημαντικό ενθύμιο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, το οποίο παραδίδεται στις επόμενες γενιές» σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών ευχαρίστησε το Δήμο για τη συντήρηση της σημαίας όπως και για την απονομή του μεταλλίου. «Η ΕΗΜ αποτελεί ένα πνευματικό κεφάλαιο για τον τόπο μας και η συνεργασία της με το δήμο θεωρείται αυτονόητη» σημείωσε ο κ. Βλάχος ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε στον Δήμαρχος δύο επετειακές εκδόσεις με ιστορικά ντοκουμέντα από την απελευθέρωση της πόλης.