Εγγράφως προτίθεται να απευθυνθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στον υπουργό Ν. Δένδια, ο Δήμος Ιωαννιτών ζητώντας την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα όρια αρμοδιότητάς του, καθώς επίσης και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με προσωπικό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν σημειώσει κατακόρυφη άνοδο τα περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων, ενώ κρούσματα παραβατικότητας που δεν παρατηρούνταν στο παρελθόν, κάνουν πλέον συχνά την εμφάνισή τους στην περιοχή. Από τη μία η αύξηση των κρουσμάτων και από την άλλη η ελλιπής ενίσχυση με προσωπικό των αστυνομικών δυνάμεων, τμήμα των οποίων μετακινείται υποχρεωτικά για την κάλυψη υπηρεσιών στον Έβρο από το καλοκαίρι, έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εντείνοντας την ανασφάλεια των πολιτών. Λίγα 24ωρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του κ. Δένδια στα Γιάννινα, με διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ έγινε γνωστό ότι μετατίθενται στην Α.Δ Ιωαννίνων… δύο αστυνομικοί, τη στιγμή που οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Σχετική ήταν η αντίδραση και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ ακολούθησε χθες ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Φίλιος που τόνισε ότι παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται σε τοπικό επίπεδο η ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό είναι απαραίτητη. Εξέφρασε παράλληλα τη δυσαρέσκεια για το ότι πληροφορήθηκε την παρουσία του κ. Δένδια, αφού είχε αναχωρήσει από τα Γιάννινα.

«Θα έπρεπε έστω μία ολιγόλεπτη συνάντηση να γίνει, κάτι που δεν έγινε με ευθύνη του υπουργείου και όχι δική μας. Παρόλα αυτά το θέμα θα τεθεί από εμάς στο υπουργείο, γιατί η κατάσταση εξελίσσεται ιδιαίτερα επικίνδυνα. Ενώ είμαστε πολύ προσεκτικοί στον χειρισμό ευαίσθητων κοινωνικών και πολιτικών θεμάτων, αφού δεν επιθυμούμε να ανοίγουμε εμείς θέματα, όταν θίγονται συμφέροντα και περιουσίες των πολιτών, θα πρέπει να λαμβάνονται και μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.