αρχείο λήψηςΤην εντατικοποίηση των ελέγχων κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, από 26 Απριλίου μέχρι και 8 Μαΐου, ζητά το ΣΔΟΕ με γραπτές οδηγίες – εντολές που απέστειλε προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις.
Στο στόχαστρο βέβαια, λόγω και ημερών, μπαίνουν κυρίως τα είδη διατροφής και δη τα παραδοσιακά αμνοερίφια, προς αποφυγήν «ελληνοποιήσεων». Ωστόσο οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στους τουριστικούς προορισμούς, για να αποφευχθούν φαινόμενα φοροδιαφυγής από καταλύματα, εστιατόρια, καφετέριες κ.α.

Οι έλεγχοι
Συγκεκριμένα, ζητείται να ελεγχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες:
– Επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας νωπών και κατεψυγμένων κρεάτων, πτηνοτροφικών προϊόντων, τροφίμων, λαχανικών και αρτοσκευασμάτων.
Επιχειρήσεις αποθήκευσης, φύλαξης και συντήρησης κρεάτων, πουλερικών και κηπευτικών προϊόντων. Επιχειρήσεις τυποποίησης κρεάτων και εντοσθίων. Επιχειρήσεις εκτροφής ζώων, σφαγεία και χώρους φόρτωσης, μαζί με συναρμόδιες για την δημόσια υγεία υπηρεσίες.
– Το ΣΔΟΕ θα βρίσκεται και θα κάνει εμφανή την παρουσία του στους χώρους του λιανεμπορίου, τις λαϊκές αγορές, τις κεντρικές αγορές Αθηνών, Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων.
– Σε διόδια, λιμάνια, σταθμούς τραίνων και λεωφορείων.
– Επίσης, η παρουσία του ΣΔΟΕ θα είναι συνεχής με ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς που εμφανίζουν παραδοσιακά μεγάλη κίνηση στις εορτές του Πάσχα, καθώς επίσης και στα κέντρα διασκέδασης.
– Τέλος οι έλεγχοι στις Ιχθυόσκαλες τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα είναι συνεχείς καθώς και μικρά συνεργεία του ΣΔΟΕ και των συναρμόδιων υπουργείων θα ελέγχουν τους συνοριακούς σταθμούς για την εισαγωγή και καταγραφή των εισαγομένων ποσοτήτων αμνοεριφίων, προς αποφυγήν κρουσμάτων παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού.