Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Ελληνικών Γραμμάτων, την ημέρα των Τριών Ιεραρχών, Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στην Αίθουσα Τελετών ‘Γεώργιος Μυλωνάς’ του Πανεπιστημίου.Η εκδήλωση θα ανοίξει με εόρτιους ύμνους από τον Βυζαντινό Χορό της Ενορίας Περιβλέπτου. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και στη συνέχεια ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Απόστολος Καρπόζηλος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: ‘Το τέλος της Βυζαντινής Χιλιετίας’. Τέλος, θα τιμηθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Στο φουαγιέ της Αίθουσας Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» θα υπάρχει έκθεση έργων των φοιτητών του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης.

(Πέρας προσέλευσης: 18.45’)

Σημείωση: Στις 18.15′ το πανεπιστημιακό λεωφορείο με αφετηρία την Περιφέρεια (κτήριο πρώην Νομαρχίας) θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εορταστική εκδήλωση.