Τον Γάλλο Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη Christopher Le Rigoleur δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος. Η συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με τις γαλλικές διπλωματικές αρχές είναι συνεχής και επικεντρώνεται κυρίως στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού.

«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα τον Γάλλο πρόξενο. Η συνεργασία μας είναι σταθερή και συνεχής. Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε σε μία σειρά πολιτιστικών παρεμβάσεων που μπορούν να αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα από την Γαλλική πρεσβεία στην περιοχή μας. Είμαστε χαρούμενοι για τις συνεργασίες αυτές και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την συνέχιση και την ανάπτυξή τους», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Ο Γάλλος διπλωμάτης έκανε γνωστό ότι, στο πλαίσιο εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, εξετάζεται η διοργάνωση έκθεσης στα Γιάννινα από το Μουσείο του Λούβρου. Κάτι ανάλογο έγινε και στη Θεσσαλονίκη με τεράστια επιτυχία.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στα Γιάννινα, σε μία περιοχή όπου υπήρχε Γαλλικό Προξενείο πριν από διακόσια χρόνια. Αυτό δείχνει ότι η φιλία και η συνεργασία έχουν μεγάλες βάσεις. Στόχος μας είναι, με το Μουσείο του Λούβρου να διοργανώσουμε μία μεγάλη έκθεση, τιμώντας έτσι την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων», τόνισε στις δηλώσεις του.