Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Άρτα

Ημερίδα για την Αγροτική Ανάπτυξη στην Ήπειρο

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ Ήπειρος μπορεί να δείξει το δρόμο της αγροτικής ανάπτυξης και αναγέννησης. Αυτό είναι το μήνυμα της ημερίδας που οργάνωσε στην Άρτα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με θέμα: «Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης. Ανασυγκρότηση της Παραγωγής. Όψεις της Αγροτικής Μεταρρύθμισης στην Ελλάδα.»

Οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τετάρτης(22/5/13), παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Στόχος ήταν να τεθούν οι βάσεις για τον επανασχεδιασμό της ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα και να δοθεί το έναυσμα στον αγροτικό κόσμο  « να πάρει την υπόθεση στα χέρια του» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης και να προχωρήσει στη συγκρότηση Αγροτικού Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου μέσω του οποίου θα σχεδιάσει και θα προτείνει τις αλλαγές που θα καθαρίζουν το μέλλον του. «Θα πρέπει εσείς να καθοδηγήσετε τις εξελίξεις και όχι να καθοδηγείστε από αυτές» είπε απευθυνόμενος στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Η πρότασή του για τη δημιουργία κτηνοτροφικών και καλλιεργητικών  ζωνών έτυχε θετικής ανταπόκρισης και από τον Υπουργό ο οποίος στη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας δεσμεύτηκε πως εάν συνταχθούν και του υποβληθούν μελέτες για τη δημιουργία τεσσάρων πρότυπων πάρκων (αιγοπροβατοτροφίας, χοιροτροφίας, αγελαδοτροφίας, πτηνοτροφίας) έως 500.000 ευρώ η καθεμία θα προχωρήσει άμεσα στην έγκρισή τους.

Κατά την ημερίδα στην Άρτα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ζήτησε ρόλο και λόγο για τα αγροτικά θέματα και περισσότερες αρμοδιότητες για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και κτηνοτρόφοι της περιοχής οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως για την καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους για το γάλα που εισκομίζουν.

Αναλυτικά οι εργασίες της ημερίδας με τις τοποθετήσεις και τις εισηγήσεις φιλοξενούνται στο διαδικτυακό τόπο https://www.neoagrotikokinima.gr/ που σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει σημαντικό «εργαλείο» ενημέρωσης και ανάπτυξης διαλόγου όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Το Νέο Δυνατό Πρόγραμμα Του Realfm Έχει Ξεκινήσει. Ενισχυμένο το νέο πρόγραμμα του Real FM 97.8 με νέα πρόσωπα ”έκπληξη” για τον μεγαλύτερο ενημερωτικό...

Ακούστε τις Εκπομπές

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Δημητρίου Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Στο Μεγάλο Ραδιόφωνο. Ακούστε όσα είπε στον Μπάμπη Τζιόρα στην εκπομπή “Λεπτές Ισορροπίες.

Ήπειρος

  Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβριο θα βρει την Ήπειρο με τρία σχολεία λιγότερα. Οι δύο αποφάσεις του Υπουργού Κώστα Αρβανιτόπουλου...

Ήπειρος

Στα πλαίσια της ενημερωτικής μας εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα δασοπροστασίας, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Δήμους και τα...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC