Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Η Ήπειρος τουλάχιστον χθες είχε πιο καθαρό περιβάλλον…

lets_do_it_peramaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες και στην Ήπειρο η πανελλαδική εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού «Let’s Do It Greece».
Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, με την συμμετοχή τους σ’ αυτή την διεθνή δράση ανέδειξαν την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα του εθελοντισμού.  Αρκετοί Δήμοι απ’ όλη την Ήπειρο δήλωσαν χθες «παρών» στο κάλεσμα, καθαρίζοντας από τα σκουπίδια πλατείες, πάρκα, δρόμους, παραλίες, λίμνες και ποτάμια. 
Στην πόλη των Ιωαννίνων το επίκεντρο φυσικά ήταν η Λίμνη Παμβώτιδα.
Το ραντεβού δόθηκε στο λιμανάκι του Περάματος, όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος, πολλοί μαθητές, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, κάτοικοι της νήσου, οι Paguristas, οι Ποδηλάτες της Τετάρτης κ.α. συμμετείχαν με χαρά στην εθελοντική αυτή δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Μάλιστα οι συμμετέχοντες διαχώριζαν τα σκουπίδια που μάζευαν σε ανακυκλώσιμα και μη, ενώ με δυο βαρκάκια έγινε καθαρισμός και περιμετρικά της Λίμνης μέχρι και το ανάχωμα της Αμφιθέας.
Στον χθεσινό καθαρισμό συμμετείχαν, μεταξύ άλλων: ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παντελής Κολόκας, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες για την συμμετοχή και την εθελοντική προσφορά τους, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Θ. Μπέγκας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την Δημοτική Ενότητα Περάματος Κ. Γκόγκος, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Κ. Σακκάς, οι οποίοι μίλησαν για μια σημαντική μέρα που θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και να πραγματοποιείται πιο συχνά.

Στην Πρέβεζα
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή εθελοντών και στην Πρέβεζα.  Από νωρίς το πρωί όπως αναφέρει το pamepreveza.gr, σχολεία, σύλλογοι, φορείς αλλά και απλός κόσμος που εντάχθηκε σε ομάδες ξεκίνησαν να καθαρίζουν τους χώρους που τους φιλοξενούν, τους δρόμους, τις πλατείες, τις ακτές. Παντού όχι μόνο στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και σε όλους τους Δήμους της Π.Ε., συστήθηκαν εθελοντικές ομάδες και καθάρισαν κάθε γωνιά.

Στην Παραμυθιά
Μεγάλη υπήρξε και στην Παραμυθιά η συμμετοχή των εθελοντών. Επίκεντρο των δράσεων καθαρισμού, σύμφωνα με το paramythia-online.gr, ήταν το δημοτικό σχολείο Βούλγαρη, με τους Gorilistas, να κατασκευάζουν μια μπλούζα με το λογότυπο της καμπάνιας, διαστάσεων 5m x 3,5m.
Στις δράσεις συμμετείχαν:  Οι Gorilistas και ο Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος που καθάρισαν το σχολείο Βούλγαρη, το δάσος Αγίου Γεωργίου, την παιδική χαρά στο Ειρηνοδικείο και το δάσος Γαλατά. Ο Σύλλογος Ελευθεροχωριτών Παραμυθιάς, καθάρισε την επαρχιακή οδό Παραμυθιάς – Ελευθεροχωρίου. Κάτοικοι του Καρυωτίου, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στην θέση Αλώνια. Ο Μορφωτικός Σύλλογος Βελλιανιτών καθάρισε την εκκλησία, την παιδική χαρά, το σχολείο και τον δρόμο προς Καρυώτι.
Ο πολιτιστικός σύλλογος Προδρομίου, καθάρισε την πλατεία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλυκής- Ποταμιάς καθάρισε τις πηγές του Αχέροντα, την παραποτάμια ζώνη και το γήπεδο 5×5. Δράσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Προδρόμι, Ψάκκα, Γκρίκα, Παγκράτι, Ραχούλι, Ξηρόλοφο, Καρβουνάρι, και Κρυσταλλοπηγή.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιωάννινα

O Νίκος Οικονομόπουλος έρχεται στα Ιωάννινα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο ΕΗΜ – Φροντζου  Ο Νίκος Οικονομόπουλος, η Απόλυτη Φωνή, μετά από μία απίστευτη...

Ιωάννινα

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία!  Και τα γιορτάζει μαζί μας, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Θέατρο Ε.Η.Μ...

Ιωάννινα

Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο θέατρο Φρόντζου στις 2 Σεπτεμβρίου, Σάββατο. Δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος, καινούργια και παλιά τους...

Ιωάννινα

Oι ΜΕΛΙSSES με περισσότερα από 1500 live στο ενεργητικό τους αποδεικνύουν ότι το δυνατό τους χαρακτηριστικό παραμένει η επαφή τους με τον κόσμο. Το...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC