Κωμικοτραγικές διαστάσεις πήρε η  απόλυση  εργαζομένης από τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ», που εκφυλίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Η απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων να κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία με αίτημα την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης Αλίκης Γιώτη, προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στις Συνεταιριστικές Οργανώσεις Ν. Ιωαννίνων, που αναφέρει ότι αυτή έχει διαγραφεί από μέλος της, ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της Διοίκησης της «ΠΙΝΔΟΣ»  και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να μετάσχει στην απεργία. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν σε εξωγενείς παράγοντες να παρεμβαίνουν στη δουλειά και στον αγώνα τους για επιβίωση.


Η ανακοίνωση αυτή του Σωματείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΜΕ, το οποίο χαρακτηρίζει πρωτοφανή στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος την ανακοίνωση του Σωματείου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων να μη μετάσχει στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, για την επαναπρόσληψη της εργάτριας (που είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Αγώνα),  για την αποτροπή της  μείωσης των μισθών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
«Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει την ανακοίνωση του Σωματείου Συν. Υπαλλήλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ζητώντας από τους εργαζόμενους να μετάσχουν στη σημερινή απεργία και «να γυρίσουν την πλάτη στη Διοίκηση του Σωματείου».
«Είναι ολοφάνερο ότι οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Β. Αργύρη και του Μ. Κασσή», αναφέρει ακόμη το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ