Συμπαραστάτης στο έργο του παραρτήματος Ιωαννίνων της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π.) στέκεται ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης καθώς ανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση της προέδρου του Δ.Σ. της Εταιρίας Νατάσας Μπέγκα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή συγκροτήματος κατοικιών για ενήλικα ανάπηρα άτομα.

Η πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. επισκέφθηκε το Γενικό Γραμματέα στο γραφείο του και αφού τον ενημέρωσε για τις δράσεις  και τις υπηρεσίες που προσφέρει το παράρτημα Ιωαννίνων στα 31 χρόνια λειτουργίας,  ζήτησε την συμβολή του για να καμφθούν διαδικαστικά ζητήματα που μπλοκάρουν την ανέγερση των Σπιτιών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για ενήλικα ανάπηρα άτομα.

Ο κ. Θεοδωρίδης από την πλευρά του, αφού συνεχάρη την κα. Μπέγκα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν διοίκηση, εργαζόμενοι και εθελοντές του παραρτήματος στους πάσχοντες συνανθρώπους μας και ειδικά στα μικρά παιδιά τη διαβεβαίωσε πως από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου.

«Θεωρώ υποχρέωση της πολιτείας να συμπαραστέκεται σε φορείς σαν την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Σε μια εποχή που οι κοινωνικές δομές βάλλονται λόγω της οικονομικής κρίσης προσπάθειες σαν και αυτές του παραρτήματος Ιωαννίνων θα πρέπει να ενισχύονται και να προωθούνται κατά προτεραιότητα» επισήμανε  ο Γενικός Γραμματέας.