αρχείο λήψηςΘετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την τουριστική κίνηση της Πάργας κατά την περίοδο του Πάσχα, ενώ υπάρχει και μια γενικότερη αισιοδοξία για την κίνηση της θερινής περιόδου. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πολλά μεγάλα ξενοδοχεία, περίπου το ένα τρίτο, έχουν κρατήσεις και θα λειτουργήσουν τη μεγάλη εβδομάδα και τη γιορτή του Πάσχα.

Υπάρχουν δε, κρατήσεις αρκετές και σημαντικές για την θερινή περίοδο. Την ίδια ώρα υπάρχει κίνηση και από πλευράς εσωτερικού τουρισμού, μέσω τουριστικών γραφείων καθώς στα εκδρομικά προγράμματά τους έχουν συμπεριλάβει την Πάργα αλλά και την Πρέβεζα. Περιορισμένες είναι όμως οι κρατήσεις από μεμονωμένους Έλληνες επισκέπτες. Οι τιμές για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα θεωρούνται λογικές.

Θυμίζουν πολύ τις τιμές στα ξενοδοχεία της περιοχής το μήνα Ιούνιο αφού υπάρχουν περιπτώσεις που ξεκινούν από 75 ευρώ το δίκλινο για τρεις διανυκτερεύσεις. Οι επιχειρηματίες της περιοχής προβλέπουν ότι η τουριστική κίνηση θα είναι φέτος αυξημένη και όλοι ελπίζουν ότι η κίνηση αυτή θα φέρει έσοδα σε όλους τους κλάδους που ασχολούνται με τον τουρισμό. Να σημειωθεί ότι η Πάργα αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Ιταλούς, Άγγλους, Ολλανδούς, Γερμανούς και Τσέχους.