ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΜετά τη μεγάλη πίεση που υπέστη το υπουργείο Παδείας και υπό το φόβο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα κομμάτι της τρικομματικής κυβέρνησης τους ψηφοφόρους της Ηπείρου, το διάταγμα που προβλέπει την κατάργηση της Αρχιτεκτονικής, καθώς και την ενσωμάτωση τμήματων πενταετούς φοίτησης στη φυσικομαθηματική, ανακλήθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Είναι ένα από τα δύο διατάγματα που ανακλήθηκαν κυριολεκτικά τη 12η ώρα, ενώ ήδη, 4 είχαν εγκριθεί και τα υπόλοιπα βάδιζαν προς έγκριση, μέσα στην εβδομάδα που ξεκινάει αύριο. Η «επείγουσα κλήση» από το υπουργείο Παιδείας έγινε μόλις τις προάλλες και σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει προκαλέσει και τις καλύτερες αντιδράσεις στο ΣτΕ, το οποίο έχει ήδη διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο για το γεγονός ότι τα διατάγματα στέλνονται για έλεγχο την τελευταία στιγμή. Ουσιαστικά, η υπόθεση για το μέλλον του πολυτεχνείου Ιωαννίνων ξεκινάει και πάλι από το μηδέν, με καλύτερες βέβαια προϋποθέσεις από ό,τι πριν από ένα μήνα. Το υπουργείο πάντως έχει «διαβεβαιώσει» τρεις διαδοχικά φορές ότι «όλα βαίνουν καλώς» και σύμφωνα με τα αιτήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, για να διαψευστεί όμως ισάριθμες.

Το υπουργείο με σχετικά έγγραφά του ζήτησε την ανάκληση τόσο του σχεδίου για τα Γιάννενα, όσο και ενός που αναφέρεται στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σημειώνοντας ότι «κρίθηκε αναγκαίο», χωρίς να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους το ΥΠΕΠΘ ανέκρουσε πρύμνα για άλλη μια φορά, σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Αθηνά».

 

 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ