ΠΡΟΣ:  Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων

Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας

Σας επισυνάπτω την ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ (μελέτη μετρήσεων κυκλοφορίας επί της οδού Κενάν Μεσαρέ) προκειμένου να εξαγάγετε τα συμπεράσματά σας για τις καταγγελίες μας περί των εγκλημάτων που επί διετία συντελούνται εις βάρος ενός ολόκληρου πληθυσμού της πόλης μας. (Και «επισήμως», η επικρατούσα “λειτουργική ταχύτητα V85” είναι 70-80-90 km/h και πολλάκις καταγράφονται 120-160).

Σας καταγγέλλω επίσης την προκλητικά αυτόφωρη χονδροειδή καταπάτηση της Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας που συντελείται καθημερινά στην οδό Βογιάννου. Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης,  οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς, κάτι που απαγορεύει ρητά η Περιβαλλοντική Νομοθεσία.

Επιπροσθέτως σας υπενθυμίζω πως η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, μετά και την πάνδημη κατακραυγή που εκφράστηκε με 450 υπογραφές των εκεί κατοίκων, ουσιαστικά (ΟΜΟΦΩΝΑ) έχει απορρίψει την εισηγητική Τεχνική Μελέτη και Μ.Π.Ε. της οδού Βογιάνου, θέτοντας για την περαιτέρω έγκρισή της προϋποθέσεις που αν τηρηθούν καθιστούν τις καθημερινά συντελούμενες εργασίες άχρηστες. Τοιουτοτρόπως, η συνέχιση των εργασιών καθιστά τα υπεύθυνα για την αδειοδότηση όργανα (Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης) ομήρους του διλλήματος: Να εγκρίνουν όπως- όπως την προσκομισθείσα επικίνδυνη και παράνομη μελέτη του Δήμου ή να μπουν στη διαδικασία καταγγελιών για διασπάθιση δημοσίου χρήματος;  Η άμεση επιβολή παύσης των εργασιών είναι, νομίζω, στοιχειώδης υποχρέωση προς τη Νομιμότητα.

 

Μετά τιμής

Ευάγγελος Π. Λιβιτσάνος

Η ανωτέρω αναφορά απεστάλη πριν δυο μήνες. Η κατασκευή της ΤΑΧΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ οδού Βογιάννου μέσα στην πυκνοκατοικημένη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ συνεχίζεται. Η συνολική υποβάθμιση της πόλης συντελείται μπροστά στα μάτια μας.

Οι φορείς και οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, αν κρίνουν, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.