Μετά το τραγικό συμβάν στην προκυμαία τής πόλης μας, όπου μοτοσικλετιστής τραυμάτισε επιβάτη σκάφους, την ώρα που αποβιβαζόταν στον παραλιακό πεζόδρομο, η σύσκεψη συλλογικοτήτων τής πόλης, που έγινε την 1η Ιουνίου, αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια στην εφαρμογή τού νόμου για την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στους πεζόδρομους της πόλης και ιδιαίτερα του ιστορικού κέντρου.

2. Καταγγέλλει το Λιμενικό Ταμείο για αναποφασιστικότητα και συνενοχή στην παράνομη κυκλοφορία μηχανοκίνητων οχημάτων στη χερσαία ζώνη λιμένα, ειδικά στην προκυμαία τής πόλης.

3. Καταγγέλλει το Τμήμα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας και το Λιμεναρχείο για παντελή έλλειψη εφαρμογής τής απαγόρευσης κυκλοφορίας –και βέβαια στάθμευσης– αυτοκινήτων και μοτοσικλετών στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου, ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες. Επί πλέον, το Λιμεναρχείο δεν κατεβάζει ποτέ τις μπάρες στις εισόδους τού παραλιακού πεζόδρομου, εξυπηρετώντας έτσι τους εν δυνάμει παραβάτες.

4. Καταγγέλλει τη διοίκηση του δικαστηρίου για πρόκληση και έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη, με την απαίτηση δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικαστικών λειτουργών στον πεζόδρομο –απαίτηση που οι προηγούμενοι έσπευσαν να ικανοποιήσουν.  Δυστυχώς όλοι οι παραπάνω εμπλέκονται στο κουβάρι τής υποβάθμισης του ιστορικού κέντρου και της παραλίας τής πόλης μας, αφού το μέρος αυτό είναι και πόλη, και πεζόδρομος, και ζώνη λιμένα. Η αποφυγή ανάληψης ευθυνών και αρμοδιοτήτων και η υπόδειξη πάντοτε άλλου ως αρμόδιου και υπεύθυνου δείχνουν μόνον ανικανότητα, αφού οι αρχές τής πόλης με τις αστυνομίες τους δεν μπορούν να βάλουν τάξη σε εκατό μέτρα δρόμο. Πέρα από την πρόκληση και τη δύσκολη καθημερινότητα στο κέντρο τής πόλης, ό,τι αισθητικά αξιόλογο θα μπορούσαν να απολαύσουν οι κάτοικοι κι οι επισκέπτες της υπονομεύεται εκ των έσω. Και στο τέλος, οι ιστοσελίδες δεν θα γράψουν για το Δήμαρχο ή το Λιμενάρχη –για την απολίτιστη Πρέβεζα θα γράψουν. Ντρεπόμαστε γι’ αυτό, ζητάμε συγγνώμη από τον επισκέπτη για το συμβάν και θα καταγγείλουμε παντού τους ηθικούς αυτουργούς τής υποβάθμισης και της παρακμής τής πόλης μας.  Απαιτούμε το αυτονόητο: την εφαρμογή τού νόμου. Ακόμη, απαιτούμε να γίνει το συντομότερο σύσκεψη με όλες τις συναρμόδιες αρχές, για να εξειδικεύσουμε τα αναγκαία άμεσα μέτρα για τη λύση αυτού τού προβλήματος κι όσων άλλων ταλαιπωρούν το κέντρο τής πόλης.

 1. Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία / Παράρτημα Πρέβεζας
 2. Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας
 3. “Ελλοπία” Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία
 4. Θεατρικό Εργαστήρι Πρέβεζας
 5. Ίδρυμα “Ακτία Νικόπολις”
 6. Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας
 7. Κίνηση Φίλων Ποδηλάτου Πρέβεζας
 8. Πολιτιστικός Σύλλογος “Επί Σκηνής” Πρέβεζας
 9. Πολιτιστικός Σύλλογος “Πρέβεζα”
 10. Σύλλογος “Περί Βιβλίου”
 11. Σύμπραξη Εθελοντικής Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Ανθρωπιστικής Δράσης Ενεργών Πολιτών Πρεβέζης “Ανθρώπολις”
 12. Χορωδία “Αρμονία” Πρέβεζας
 13. Culturepolis-Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας