Στο κλείσιμο των Δημαρχείων στις 30 Αυγούστου προχωράνε και οι Δήμοι της Ηπείρου, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της ΠΕΔΗ Ηπείρου, η οποία έγινε παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ και άλλων μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Οι αυτοδιοικητικοί της Ηπείρου αποφάσισαν το κλείσιμο των δημαρχείων στις 30 Αυγούστου, με αποχή του πολιτικού προσωπικού ενώ τονίστηκε πως οι όποιες κινητοποιήσεις υπάρξουν δεν θα πρέπει να έχουν συνέπειες στους πολίτες.
Καθοριστικής συνάντησης για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν είναι η συνάντηση που θα έχει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ την Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, με τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά. Οι δήμαρχοι διεκδικούν άμεσα το ποσό των τριακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, ενώ όπως τόνισε στα Γιάννινα ο κ. Ασκούνης η τήρηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί τον Φεβρουάριο για την χρηματοδότηση των δήμων με 2,7 δις αποτελεί κόκκινη γραμμή.
Με αφορμή την τελευταία περικοπή των ΚΑΠ, ο κ. Ασκούνης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για δραματική και επώδυνη περικοπή που οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών».