Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Κ. ΖΩΝΙΔΗΣ: Θέλουμε λίγα και από πολλούς! – Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ηπείρου

zonidhsΑισιόδοξος, ότι η σύμπραξη των Συνεταιριστικών Τραπεζών όλης της χώρας με τους παραγωγικούς φορείς (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ κ.α.) θα προχωρήσει και θα δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες μικρομεσαίους και στην Ήπειρο, εμφανίστηκε χθες, μιλώντας στον «Π.Λ.», ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου Κώστας Ζωνίδης, που είναι εκ των πρωτοστατών της συγκεκριμένης κίνησης. 
Σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας, αλλά και βέβαια της Ηπείρου είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και χρειάζεται υγιείς οργανισμούς και τράπεζες, η Συνεταιριστική Ηπείρου δηλώνει «παρούσα» και σε αυτή την κίνηση- σωτηρίας για τις ΜμΕ, δείχνοντας ότι είναι δίπλα στον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζωνίδης, όλοι οι Ηπειρώτες πρέπει να στηρίξουν την Συνεταιριστική, ώστε αυτή να μεγαλώσει και άλλο. «Θέλουμε λίγα και από τους πολλούς. Μπορούμε να γραφτούν 200.000 Ηπειρώτες στην Τράπεζα; Και ας είναι με λίγα χρήματα. Αυτό θα είναι το ιδανικό! Χρειάζεται πάνω απ’ όλα συμμετοχή. Για να έχουν κέρδη όλοι…» σημείωσε. 

Το εγχείρημα… 
Σε ό, τι αφορά τη δημιουργία μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας για τους μικρομεσαίους, δεν γίνεται λόγος για καινούρια Τράπεζα, αλλά για τις υπάρχουσες Συνεταιριστικές, που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, που θα συνενωθούν σε ένα δίκτυο.
Με τη σειρά της, η Πανελλήνια Ένωσή τους προβλέπεται να μετατραπεί σε μια Κεντρική Τράπεζα Ελέγχου. Έτσι, θα χορηγούνται πολύ μικρά δάνεια (έχει προταθεί έως 25.000 ευρώ), σε επιχειρήσεις που έχουν άμεση ανάγκη ρευστότητας.

Η καλύτερη λύση… 
Όπως εξήγησε ο κ. Ζωνίδης, η δημιουργία του δικτύου των Τραπεζών είναι η καλύτερη λύση και σαφώς πιο συμφέρουσα από το να δημιουργούνταν μια νέα τράπεζα. «Ο κόσμος και βέβαια οι ίδιοι οι Ηπειρώτες θέλουν να νιώθουν την τράπεζα δική τους, όπως είναι τώρα. Και έτσι θα είναι» σημείωσε, μεταξύ άλλων.
***
Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο κ. Ζωνίδης συναντήθηκε με τον Πρεβεζάνος υπεύθυνο Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μίλησε τη Δευτέρα στα Γιάννινα. Η συζήτηση αφορούσε το μέλλον της οικονομίας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο. Μαζί με τον κ. Τσακαλώτο ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

 

 

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχική

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της εκλογής νέου προέδρου της Εθνικής Τράπεζας. Tο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ζήτησε χθες το απόγευμα την αναβολή του...

Ήπειρος

Τα Γιάννενα συμμετέχουν και φέτος στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία που διοργανώνεται την Κυριακή 19 Μαΐου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με θέμα «Ανοίγουμε το δρόμο...

Ήπειρος

Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Πωγωνίου, θα προχωρήσουν σε κοινή παρέμβαση προς το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα...

Ήπειρος

 «Η Πολιτεία οφείλει να σεβαστεί την προσφορά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην επιστήμη και την κοινωνία και να του δώσει τη δυνατότητα για ανάπτυξη και...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC