ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ3Μετά τη χτεσινή έκτακτη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο επανέρχεται με κανονική αυτή τη φορά συνεδρίαση τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα. Καταρχάς, θα συζητηθεί η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΙ και δήμου Ιωαννιτών για μελέτες που αφορούν την αποχέτευση Αμφιθέας και του δικτύου αποχέτευσης των παραλίμνιων οικισμών Κουτσελιού, Λογγάδων, Βασιλικής, Καστρίτσας και Δροσοχωρίου.

Πολλά είναι δε τα θέματα που αφορούν την τροποποίηση ρυμοτομικών σχεδίων και χρήσεων γης σε διάφορες περιοχές και οικοδομικά τετράγωνα. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να αλλάξει για άλλη μια φορά την κανονιστική απόφαση που αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων και την αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων. Με εισήγηση επίσης της αντιδημάρχου Βούλας Τσίλη, θα γίνει η κατανομή της πίστωσης για την καταβολή αποζημίωσης των σχολικών τροχονόμων από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ με εισήγηση του αντιδημάρχου, αρμόδιου για την καθαριότητα, Δημήτρη Κατηρτσίδη αναμένεται να αποφασιστεί η πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης περιλαμβάνονται ακόμα η συγκρότηση επιτροπής για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου αλλά και η έγκριση κατασκευών στην πλατεία Πάργης, η οποία αφορά τη διαμόρφωση που έχουν προτείνει καταστηματάρχες της περιοχής.
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 3 το μεσημέρι, συνεδριάζει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Στη συνεδρίαση αυτή θα συζητηθούν όσα θέματα, έμειναν εκτός της προχτεσινής συνεδρίασης, όπως οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την υλοποίηση αθλητικών έργων στο νομό Ιωαννίνων. Επιπλέον, μετά από αιτήματα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα: η απλήρωτη εργασία και οι απολύσεις, η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» και γενικά η αγροτική παραγωγή, η εκμίσθωση ακινήτων για κτηνοτροφική εκμετάλλευση και η υποβάθμιση του νοσοκομείου Πρέβεζας.
Στο μεταξύ, σήμερα Παρασκευή, στις 10 το πρωί, συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία καλείται μεταξύ άλλων να χορηγήσει παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσης των εργασιών της αποκατάστασης ΧΑΔΑ στη Θεσπρωτία μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

 

 

 

 

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ