Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNBC: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε –Πήγαμε δύο χρόνια πίσω

%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%b7%cf%82-cnbc«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNBC, καθησυχάζοντας τους διεθνείς επενδυτές ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα πρέπει να φοβούνται την αβεβαιότητα.

Παράλληλα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στην οικονομία, που, όπως υποστήριξε, «γύρισαν την χώρα δύο χρόνια πίσω».

«Δεν θα μπούμε σε φάση αβεβαιότητας αν γίνουν εκλογές»

«Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εκλογές, δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, είμαι όμως αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας… Η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει να φοβάται τις εκλογές. Δεν πρόκειται να μπούμε σε φάση αβεβαιότητας. Πιστεύω ότι εμείς μπορούμε να κερδίσουμε μια εκλογική αναμέτρηση -αυτό τουλάχιστον βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις- κι αν γίνει αυτό, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα μπορεί να εφαρμόσει πολιτικές που θα δώσουν μια πραγματικά αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία» σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει λάθος πολιτικές»

Διατυπώνοντας έντονες επικρίσεις κατά της κυβέρνησης για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «το πρόβλημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές» και διευκρίνισε: «Εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα. Υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν τη χώρα πόλο έλξης για ξένες επενδύσεις. Ως εκ τούτου, όσο κι αν θέλω να πιστεύω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις ότι θα συμβεί αυτό με αυτό το μείγμα πολιτικής».

Εκτίμησε μάλιστα ότι «η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στείλει δύο χρόνια πίσω την ελληνική οικονομία», υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα το 2014 βρίσκονταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση και ως αποτέλεσμα των πολιτικών της τωρινής κυβέρνησης, χάθηκαν δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “βλέπει” ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 0,3% το 2016, η οικονομία σημείωνε συρρίκνωση κάθε χρόνο σε ετήσια βάση, τα έτη μεταξύ 2008-2013, προτού εμφανίσει μικρή ανάπτυξη το 2014, για να επιστρέψει σε συρρίκνωση 0,2% το 2015.

«Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μαγικά»

Σε ό,τι αφορά την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο κ. Μητσοτάκης σημείσωε πως θα αποτελέσει ένα θετικό γεγονός, ωστόσο επισήμανε ότι από μόνο του δεν αρκεί.

«Μαγικά δεν μπορεί να έρθει η ανάπτυξη, όπως νομίζει ο πρωθυπουργός» ανέφερε και τόνισε ότι χρειάζεται μια δέσμη δράσεων και μεταρρυθμίσεων που θα δείξουν στους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι ένας ελκυστικός προορισμός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «με μια διαφορετική κυβέρνηση μπορούμε να επιτύχουμε πραγματικά μια βιώσιμη ανάπτυξη, που θα υπερβαίνει κατά πολύ την ανάπτυξη που βλέπουμε σήμερα στην Ευρωζώνη».

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Τα σημαντικά σημεία της πρότασης μομφής Απορρίφθηκε, τελικώς, με 156 κατά και 1 παρών η πρόταση μομφής/δυσπιστίας, την οποία υπέβαλλε ο αρχηγός της αξιωματικής...

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC