Στα ερωτήματα που είχε υποβάλει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς προσπάθησε να απαντήσει ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δίνοντας μόνο υποσχέσεις όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων Α τριμήνου 2012 του μη Ιατρικού προσωπικού, τις οποίες υπόσχεται να καταβάλει εντός του Απριλίου. Δεν απαντά όμως για τις περικοπές των δεδουλευμένων αποζημιώσεων βιοχημικών και φαρμακοποιών από τον Απρίλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2012.

Ούτε γνωρίζει , ότι τόσο το Ιατρικό όσο και το μη Ιατρικό προσωπικό δεν έχει πληρωθεί εφημερίες-αργίες από τον Δεκέμβριο του 2012 και υπερβάσεις από τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

Ταυτόχρονα:
-Παραπέμπει σε υπό έκδοση σχέδιο ΚΥΑ την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του Νοσοκομείου, χωρίς όμως να δεσμεύεται για την αποδοχή των προτάσεών του, σε ότι αφορά σε αριθμό κλινών και στην επαναφορά «ξεχασμένων» κλινικών και τμημάτων.
-Σχετικά με τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολισμού και Κρίσης των Χρηστών Ναρκωτικών, ουδεμία απάντηση προκύπτει για τον τρόπο λειτουργίας του, το επόμενο στάδιο, τον αναλυτικό οργανισμό, την στελέχωσή του και την έναρξη της λειτουργίας του, παραπέμποντας στην 6η ΥΠΕ η οποία καλείται να απαντήσει από τον Ιούνιο του 2011.
-Σε ότι αφορά στην αντικατάσταση των παλαιωμένων ακτινολογικών μηχανημάτων του Νοσοκομείου , παραπέμπει στην αίτηση κατά προτεραιότητα στα προγράμματα ΕΣΠΑ 2007-13, αίτημα όμως το οποίο έχει απορριφθεί και απορούμε για την « άγνοια» από πλευράς Υπουργείου ,η οποία επεκτείνεται και στη μη ένταξη τους, λογω μη ύπαρξης ανάλογου προγράμματος,στο επόμενο ΕΣΠΑ 2013-2020