Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Ήπειρος

Οι Έλληνες που νικούν την κρίση

ΒΑΣΙΛΟΤΥΡΙΟ «Γαστρονόμος» βράβευσε παραγωγούς που καινοτομούν και δημιουργούν με σεβασμό στην παράδοση. Το Τιμητικό Βραβείο ποιότητας «Αλέξανδρος Γιώτης» απονεμήθηκε φέτος από το «Γαστρονόμο» της  εφημερίδας «Καθημερινή» στους Χρήστο Μπούτσικο και Αντώνη Ντούμα  ιδιοκτήτες της γνωστής εταιρίας του νομού μας, Τυροκομείο «ΖΑΓΟΡΙ», για το εκπληκτικό Βασιλοτύρι. Οι δυο επιχειρηματίες  κέρδισαν το στοίχημα ξεπερνώντας τις αντιξοότητες των καιρών και την Δευτέρα 3 Ιουνίου ανέβηκαν στη «σκηνή» του Μουσείου Μπενάκη και παρέλαβαν το βραβείο τους,  διηγούμενοι τη δική τους δύσκολη αλλά συναρπαστική ιστορία, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας.

 Το Τυροκομείο «Ζαγόρι» βρίσκεται στα όρια των ∆ήμων Πωγωνίου και Ζαγορίου. Είναι μια σύγχρονη επιχείρηση παραδοσιακών γαλακτοκομικών προϊόντων. Ο Χρήστος Μπούτσικος και ο Αντώνης Ντούμας, δύο φίλοι, αποφάσισαν το 2006 να εκσυγχρονίσουν και να συνεχίσουν την υφιστάμενη επιχείρηση  παραγωγής τυροκομικών προϊόντων.

Ιθύνων νους ο Απόστολος Μπούτσικος, τυροκόμος παλαιάς κοπής και πατέρας του Χρήστου, που τους στηρίζει και συμβάλλει με την πολύχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία του. Διατηρώντας σταθερές συνεργασίες με παραγωγούς γάλακτος για περισσότερα από 18 χρόνια και «πατώντας» πάνω στις παλιές συνταγές της οικογένειας για γιαούρτι και γαλοτύρι, παράγουν σήμερα σε μια απόλυτα εκσυγχρονισμένη μονάδα πρόβειο, αγελαδινό και στραγγιστό γιαούρτι, ΠΟΠ γαλοτύρι και φέτα, βούτυρο γάλακτος και βασιλοτύρι, ένα αλοιφώδες αιγοπρόβειο τυρί βασισμένο σε δική τους, μοναδική συνταγή. Ξεκίνησαν με επιμονή και δίψα και σήμερα η εταιρία τους, Τυροκομείο “Ζαγόρι”, έχει καταφέρει να τοποθετήσει τα προϊόντα της σε ένα δίκτυο διανομής που καλύπτει όλη την Ελλάδα και φτάνει στην Ευρώπη.

«Όταν απολαμβάνεις τη γεύση του προϊόντος που φτιάχνεις, νιώθεις μεγάλη ικανοποίηση», μας είπε ο Αντώνης Ντούμας.

Τα φετινά Bραβεία Ποιότητας 2013 του «Γαστρονόμου» της «Καθημερινής», ήταν γιορτή της άλλης Ελλάδας, που παράγει ποιοτικά, εξαιρετικά και διακεκριμένα προϊόντα. Τα βραβεία, που για πρώτη φορά δόθηκαν το 2008 και έχουν γίνει θεσμός με Πανελλήνια ακτινοβολία, δίνονται σε παραγωγούς, μεταποιητές ή εμπόρους εξαιρετικών προϊόντων διατροφής.

«Εν μέσω της ζοφερής κρίσης που ταλαιπωρεί και ταπεινώνει την πατρίδα μας, θα τιμήσουμε ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής, της καινοτομίας και της προκοπής. Βραβεύουμε και προβάλλουμε Έλληνες με όραμα, που με τις δικές τους δυνάμεις έκαναν πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη πριν από όλα σήμερα η χώρα: εκμεταλλεύτηκαν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, ενσωμάτωσαν υπεραξίες, δημιούργησαν μικρό ή μεγαλύτερο κέρδος για τους ίδιους και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους», ανέφερε ο διευθυντής των περιοδικών εντύπων της «Κ» κ. Σωκράτης Τσιχλιάς, στο άνοιγμα της εκδήλωσης.

Προσήλωση στην πρώτη ύλη, στην ποιότητα, αδιαπραγμάτευτος σεβασμός στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, τα υλικά των ελληνικών success stories. «Δεν υπερτιμολογούν, δεν διαφημίζονται επιθετικά, ανταγωνίζονται μεγαθήρια και βγαίνουν κερδισμένοι» όπως είπε η κ. Καλλιόπη Πατέρα, υπεύθυνη συντάκτης του «Γαστρονόμου» για τα Βραβεία.

Για ανθρώπους που στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις «μας δείχνουν τον δρόμο της άξιας Ελλάδας» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

Το  Βραβείο ποιότητας «Αλέξανδρος Γιώτης» απένειμε στον Χρήστο Μπούτσικο ο Γεώργιος Οικονόμου Πρόεδρος της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC