Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το εξαήμερο βιωματικό σεμινάριο, σαράντα (40) ωρών, για Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:

«Σεξουαλική Αγωγή και Διαφυλικές Σχέσεις – HIV Λοίμωξη και Σ.Μ.Ν.»

που οργανώθηκε από τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων – Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) Γραφείο Θεσσαλονίκης, στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων.


Το βιωματικό σεμινάριο – εργαστήριο υλοποιήθηκε από την Υπεύθυνη του Γραφείου ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης και ψυχολόγο κ. Γκόμα Φανή και την ψυχολόγο Χαλκίδου Σοφία, ενώ από την Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Υπεύθυνος διοργάνωσης ήταν ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Ράπτης Γεώργιος.

Το σεμινάριο ήταν εισαγωγικό και περιελάμβανε μεταξύ άλλων Βιωματικές Ασκήσεις (Γνωριμίας, χωρισμού σε υποομάδες, προθέρμανσης και εμπιστοσύνης), δεξιότητες επικοινωνίας καθώς και τη Σεξουαλική Αγωγή – Σύλληψη – Αντισύλληψη,  H.I.V. Λοίμωξη – AIDS, Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν).

Τους επόμενους μήνες οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το σεμινάριο θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά, υλοποιώντας δράση/εις Αγωγής Υγείας – ενημέρωσης στη σχολική τους μονάδα για το σύνολο της σχολικής κοινότητας.