Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Πολιτική

Ο απολογισμός μετά τις βαριές κατηγορίες στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Τον απολογισμό τους για την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν τα επιτελεία των δύο παρατάξεων την επομένη της «μετωπικής» σύγκρουσης στη Βουλή. Στην εθνική αντιπροσωπεία στήθηκε σκηνικό πόλωσης με φόντο τη διαπλοκή.

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%83%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη για τη διαπλοκή

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη διαφθορά και τη διαπλοκή επικράτησαν οξύτατοι τόνοι, με προσωπικές αντιπαραθέσεις, κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς, κυρίως μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να περάσει εκ νέου στην κοινή γνώμη το μήνυμα ότι ο ίδιος και η δικομματική κυβέρνηση εκπροσωπούν την πλευρά που μάχεται τη διαπλοκή, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να υπογραμμίσει ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, δίνει τη μάχη για να κρατηθεί όρθια η Ελλάδα και γι’ αυτό ζητεί πρόωρες εκλογές.

Και στα δύο «στρατόπεδα» θεωρούν ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός κατέδειξε ποιος πραγματικά μάχεται τη διαφθορά στη χώρα, ενώ από την πλευρά της ΝΔ θεωρούν ότι η εμφάνιση του προέδρου της ΝΔ κατέδειξε την αμηχανία και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης, κάτι που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο έκανε λόγο μεταξύ άλλων για «κοινό συκοφάντη», «παιδί της διαπλοκής», το οποίο «τρέχει πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες».

Απαντώντας στις επικρίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς κατοικιών είπε πως «σήμερα κάποιοι ξαφνικά ανακάλυψαν ζήτημα πλειστηριασμών στη χώρα» και τόνισε ότι η κυβέρνηση προστάτευσε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ.

«Για χυδαιότητα λόγου» κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζονταν τον ως τον «πιο ψεύτη, ανίκανο, και αποτυχημένο πρωθυπουργό αυτής της χώρας».

«Είστε βυθισμένος σε εκνευρισμό και αλαζονεία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, για να συνεχίσει: «Η χυδαιότητα του λόγου σας είναι η επιβεβαίωση της ενοχής και της πολιτικής σας κατάρρευσης. Δεν περίμενα να είστε τόσο χυδαίος σήμερα, αλλά φαίνεται πως σας ενοχλεί πως ο αντίπαλός σας έχει δρομολογήσει μια μεγάλη ανατροπή μέσα σε μόλις εννέα μήνες».

«Κάθε μέρα που περνάει το τίμημα της παραμονή σας στην εξουσία είναι πολύ βαρύ. Η οικονομία στενάζει και οι επενδυτές αρνούνται να επενδύσουν όταν υπάρχει μια αναξιόπιστη κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι είπε σειρά ψεμάτων στους πολίτες.

Αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε γιατί δε θέλει ο πρωθυπουργός να κατατεθούν στη Βουλή τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.

 

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρθρα & Απόψεις

Τα σημαντικά σημεία της πρότασης μομφής Απορρίφθηκε, τελικώς, με 156 κατά και 1 παρών η πρόταση μομφής/δυσπιστίας, την οποία υπέβαλλε ο αρχηγός της αξιωματικής...

Πολιτική

Στην εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου ο κ. Τσίπρας ανέφερε: «Σήμερα, η χώρα βρίσκεται εγκλωβισμένη σε διπλό κλοιό πανδημίας και ακρίβειας. Αλλά και εγκλωβισμένη από...

Πολιτική

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση της βουλής που συστάθηκε έπειτα από το αίτημα του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Αναφέρθηκε εκτενώς...

Πολιτική

Ψηφίστηκε η Ελληνογαλλική Συμφωνία από τη Βουλή Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή κατά πλειοψηφία η Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία. Μετά από ονομαστική ψηφοφορία και με...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC