σιμοπουλοςΤα εργοτάξια των  μεγάλων έργων που εκτελούνται στη  Θεσπρωτία, επισκέφθηκε την Παρασκευή  14.6.2013, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  κ. Στράτος Σιμόπουλος. Παράλληλα, με την παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων  με εκπροσώπους τοπικών φορέων συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιμόπουλος  επισκέφθηκε τα εργοτάξια του οδικού άξονα «κόμβος Καρτερίου- κόμβος Πάργας» και της «Β΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας», όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τους ανάδοχους των έργων ενώ συναντήθηκε  κατά σειρά με τον Πρόεδρο της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Βασίλη  Διαμάντη, το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Γιώργο Κάτσινο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη και τον   Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.

Διαπιστώθηκε ότι τα συγκεκριμένα έργα  υλοποιούνται με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και ότι δεν υπάρχουν  σοβαρά προβλήματα στην εκτέλεσή τους ενώ σχετικά με τη Γ΄ Φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας ανακοινώθηκε ότι  έχει ξεκινήσει η προβλεπόμενη  διαδικασία για  την έκπτωση του αναδόχου, η οποία και αποτελεί την ύστατη ενέργεια από πλευράς Υπουργείου προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλος  και  ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Μπέζας, επισκέφθηκαν επίσης την περιοχή της Γκρίκας όπου συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη- Μπότση και τους Προέδρους των όμορων Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και εξέθεσαν το  πάγιο αίτημά τους για την κατασκευή πλήρους κόμβου στην  είσοδο- έξοδο του Βιοτεχνικού Πάρκου  καθώς και την κατασκευή από την «Εγνατία Οδός ΑΕ»  τοπικών  αντιπλημμυρικών έργων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.