Connect with us

Hi, what are you looking for?

Giga fm 105,4 | Ραδιοφωνικός Σταθμός | Ήπειρος | Ιωάννινα

Θεσπρωτία

Παραίτηση δημάρχου Ηγουμενίτσας και δημοτικού συμβουλίου λόγω κινητικότητας

Γιώργος ΚάτσινοςΤην παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το σώμα στην έκτακτη συνεδρίασή του για τις απολύσεις στους ΟΤΑ, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιώργου Κάτσινου. Μειοψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμας Θεόδωρος (Λαϊκή Συσπείρωση) και Βασίλης Τσώλης – πρ. αντιδήμαρχος από την παράταξη του κ. Κάτσινου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, εξελέγη για να αγωνιστεί και όχι για να παραιτηθεί.
Έτσι οι 15 από τους 17 παρόντες δημοτικούς συμβούλους υπέγραψαν και υπέβαλλαν στο Δήμαρχο τις παραιτήσεις τους, ενώ και ο ίδιος ο Δήμαρχος συνέταξε την παραίτησή του. Όπως δήλωσε στη vdella ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, δεν πρόκειται για κίνηση εντυπωσιασμού αλλά είναι αποφασισμένος να το τραβήξει μέχρι τέλους, δηλαδή να στείλει την παραίτησή του, όπως από το νόμο προβλέπεται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ο οποίος τελεί επίσης υπό παραίτηση) ενώ όλες τις παραιτήσεις θα κοινοποιήσει στο Υπουργείο Εσωτερικων και στην ΚΕΔΕ Αργά το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα και το κείμενο της παραίτησης του κ. Κάτσινου. Τις τελευταίες ημέρες με διάφορες δηλώσεις του, ο κ. Κάτσινος έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του και τη διαφωνία του με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική και τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στους ΟΤΑ και μάλιστα είχε καλέσει όλους τους Δημάρχους της χώρας να παραιτηθούν.
Παραθέτουμε την επιστολή παραίτησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινου
κ. Γενικέ
Τα τελευταία οριζόντια μέτρα της διαθεσιμότητας – απολύσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κατάργηση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, οδηγούν το Δήμο Ηγουμενίτσας σε αδυναμία λειτουργίας και μια πλειάδα εργαζομένων στην εξαθλίωση. Οι σημερινές απολύσεις προστίθενται στις προηγούμενες (10) τον αριθμό μετακινήσεις με αποτέλεσμα συνολικά το προσωπικό του Δήμου να μειώνεται κατά 42 άτομα. Η ανάγκη για εξορθολογισμό και αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης με βρίσκει σύμφωνο αλλά η απάντηση δε βρίσκεται στις απολύσεις που δεν προσφέρουν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά στην αξιολόγηση των δομών του Δήμου και στην εσωτερική αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού. Η απαξίωση και ο διωγμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μας οδήγησε στον γκρεμό, ξεπεράστηκαν οι κόκκινες γραμμές που και η ΚΕΔΕ έθεσε και κάτω από αυτές τις συνθήκες αδυνατώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συνοδεύοντάς την και από τις παραιτήσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Κάτσινος
Πηγή: vdella

Written By

Comments

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσπρωτία

Ξεκίνησε από τον Δήμο Ηγουμενίτσας η εγκατάσταση υπαίθριων γυμναστικών οργάνων, με πρώτο σταθμό το τέλος της νέας επέκτασης του ποδηλατόδρομου, δίπλα από το κάμπινγκ...

Advertisement

Copyright © 2021 Giga FM 105.4 Επικοινωνία: 2651052441

  • https://s46.myradiostream.com/7322/listen.mp3
  • https://s46.myradiostream.com:7322/;
  • MUSIC