Εξαιρετικά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί σε κυκλοφορία η γέφυρα Περιστερίου στην Εγνατία οδό, το μοναδικό της τμήμα που δεν έχει παραδοθεί από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον Έβρο, με την έναρξη των εργασιών για τη σταθεροποίηση του επιχώματος.Αυτό προκύπτει από την αυτοψία κλιμακίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου και την ενημέρωση που είχε αυτό από τους υπευθύνους της Εγνατία ΑΕ, σχετικά με την υλοποίηση της μελέτης και των συμπληρωματικών εργασιών που απαιτούνται. Όπως είναι ήδη γνωστό, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 15 εκ. ευρώ και προ ημερών εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ανοίγει ο δρόμος για τη συμβασιοποίησή του, ενώ με την έναρξη των εργασιών, το ΤΕΕ εκτιμά, ότι η γέφυρα μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία καθότι, το τεχνικό αντικείμενο των εργασιών δε σχετίζεται με το οδόστρωμα της γέφυρας ούτε με τα θεμέλιά της, αλλά με το επίχωμα που βρίσκεται δίπλα.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του στο ITV, ο κ. Παπαβρανούσης επιβεβαιώνεται, ότι το πρόβλημα στο επίχωμα προέκυψε όταν διαπιστώθηκε ένα δεύτερο επίπεδο ολίσθησης σε βάθος 35 μέτρων, ενώ ήδη είχαν εκτελεστεί σημαντικά έργα στο πρώτο επίπεδο που είχε εντοπιστεί το πρόβλημα, στα 15 μέτρα.«Τα συμπληρωματικά έργα που έγιναν είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση της μετακίνησης του εδάφους σε ποσοστό 50%. Όμως οι υπεύθυνοι έκριναν ότι δεν πληρούνται οι όροι ασφάλειας για να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία.

Δεν μπορούμε να τους κακίσουμε γι’ αυτό, ούτε φυσικά και να τους συγχαρούμε, καθώς εμείς είμαστε απλοί παρατηρητές και αυτοί είναι που έχουν την ευθύνη», τόνισε.