Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα στην λειτουργία του δήμου Ιωαννιτών και παρόλο που η δημοτική αρχή έχει ταχθεί εξαρχής στο πλευρό των προς διαθεσιμότητα 30 εργαζομένων, οι… επιπτώσεις στο δήμο είναι εμφανείς. Και δεν αφορούν μόνο τα σκουπίδια που έχουν σχηματίσει μικρές χωματερές. Ουσιαστικά ο δήμος υπολειτουργεί και η εξυπηρέτηση του πολίτη, ακόμη και από το ΚΕΠ, έχει σταματήσει…Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάληψη υπηρεσιών του δήμου ακόμη και η μη λειτουργία του πρωτοκόλλου, προκάλεσε αντιδράσεις από πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι ζήτησαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Ήδη έχουν ζητηθεί στοιχεία από το δήμο για το τι ακριβώς γίνεται στο δημαρχείο και τις διάσπαρτες υπηρεσίες του, προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει ζήτημα δημοσίου συμφέροντος.Ταυτόχρονα, η δημοτική αρχή, όπως και άλλες στη χώρα, αντιμετωπίζει ένα επίσης δύσκολο πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει και δεν είναι άλλο από την πληρωμή των εργαζομένων που κάνουν κατάληψη, όπως επίσημα ανακοινώνεται από το Σύλλογο τους.

Ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, όπως πληροφορηθήκαμε, κάλεσε σε σύσκεψη τους διευθυντές των υπηρεσιών για να βρεθεί η νομική φόρμουλα που, χωρίς να παρανομήσει η δημοτική αρχή, θα επιτρέψει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για το διάστημα που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Με βάση τα ισχύοντα, οι διευθυντές βεβαιώνουν αν κάποιος εργάζεται και στη συνέχεια υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, εν προκειμένων ο Γιώργος Μαρούφωφ, για να γίνει η πληρωμή του προσωπικού. Πως όμως θα μπουν αυτές οι υπογραφές όταν οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται και κάνουν κατάληψη;

Το βέβαιο είναι ότι η δημοτική αρχή στηρίζει τους εργαζόμενους, όπως και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο, όμως το τι θα γίνει με την πληρωμή του μισθού τους, παραμένει άγνωστο για την ώρα. Οι κινητοπιήσεις συνεχίζονται μέχρι και αύριο Παρασκευή, οπότε και συγκαλείται νέα γενική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ στο Εργατικό Κέντρο για λήψη απόφασης ως προς το μέλλον των κινητοποιήσεων. Χθες οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με σωματεία της πόλης. Τέλος, σε ότι αφορά την αποκομιδή των σκουπιδιών αυτή γίνεται κοντά από σχολεία, τα νοσοκομεία και άλλα ευαίσθητα σημεία, αλλά η συνολική εικόνα της πόλης είναι αποκαρδιωτική.

 

ΠΗΓΗ: Νέοι Αγώνες